Usva House on Kontiolahdella sijaitseva rakennus, joka on saanut nimensä siitä sumusta, joka ilmestyy sen eteen iltaisin. Talon rakentaminen oli ainutlaatuinen projekti, koska se yhdisti vanhoja ja uusia rakennustekniikoita. Rakentamisessa käytettiin vuosisatoja vanhoja eurooppalaisia puurakennusmenetelmiä, jotka ovat kehittyneet ajan myötä. Talon rakentamisessa hyödynnettiin digitaalista suunnittelua ja valmistusteknologiaa, kuten CNC-jyrsimiä ja muita robotti-leikkauslaitteita, jotta voitiin tuottaa suhteellisen helposti monimutkaisia puuliitoksia.

Usva Housen asukkaat valitsivat talon lämmitysjärjestelmäksi maalämpöpumpun, tehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmityksen takaamiseksi. Maalämpö on ylivoimaisesti edullisin lämmitystapa pitkälle tulevaisuuteen. Maalämmön avulla varmistetaan tasainen sisälämpötila, joka vastaa asukkaiden mukavuusvaatimuksia.

Maalämpöpumpuksi valittiin alpha innotecin SWCV-maalämpöpumppu. Lämmitysjärjestelmän parhaan optimoinnin takaamiseksi taloon asennettiin myös alpha innotecin WWS-käyttövesivaraaja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä alpha innotecin maalämpöpumppuun. Tehoa riitti myös kovimmilla pakkasilla ja lattiat pysyivät miellyttävän lämpiminä koko talven,” talon asukas kertoo.

Jälleenmyyjä Energiatalo Räty tarjosi asiantuntevaa tukea ja palvelua koko projektin ajan. Saman jälleenmyyjän kautta kohteeseen asennettiin myös viisi kappaletta Mitsubishi Electricin LN-ilmalämpöpumppua. LN-ilmalämpöpumppu jäähdyttää tilat energiatehokkaasti.