Tietoa tuotteen valintaan ja mitoitukseen

Tuotteen valinta alkaa aina tarpeesta. Onko kyse lämmitystarpeesta vai viilennyksestä vai molemmista. Lämmitetäänkö rakennuksen sisäilmaa lisälämmöksi ja energian säästämiseksi vai tuleeko rakennukseen vesikiertoinen maalämmöllä lämmitettävä lämmitysverkosto ja tehdäänkö myös lämmin käyttövesi samalla maalämpöpumpulla?

Oikeat ratkaisut pienille kiinteistöille

Lämpöpumpulla voidaan alentaa lämmityksen kustannuksia. Ilmalämpöpumpulla on mahdollista alentaa lämmityskustannuksia jopa 40% varsin maltillisella investoinnilla.

Asunnon koko vaikuttaa myös lämpöpumpun valintaan. Ilmalämpöpumpuissa laitteen teho kannattaa valita asunnon kokoon sopivaksi. Myös maalämpöpumput soveltuvat nykyään pienempiin taloihin.

Lämpöpumpulla on mahdollista lisätä asumismukavuutta. Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää kesällä asunnon viilennykseen ja myös käyttöveden tuottaminen onnistuu lämpöpumpputeknologialla. Käyttövesilämpöpumppu hyödyntää ilmalämpöpumpuissa hyväksi ja tehokkaaksi todettua tekniikkaa, mutta lämpö siirretään käyttöveteen sen sijaan että se lämmittäisi taloa.

Lue uusiutuvasta energiasta ja lämpöpumpuista lisää Motivan sivuilta

Kun haluat lämmittää mahdollisimman halvalla ja ympäristöä säästäen, maalämpöpumppu on oikea ratkaisu. Maalämpöpumppu käyttää hyväksi maahan sitoutunutta auringon energiaa ja sen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 80% verrattuna öljy- tai sähkölämmitykseen. Maalämpöpumppu voi toimia myös kodin päälämmönlähteenä.

Maalämpöpumput kiinteistöihin

Maalämpöpumppu soveltuu kaikkiin kiinteistöihin ja oikein tehty järjestelmäratkaisu on hyvin pitkäikäinen investointi.

Kiinteistömaalämpöpumppukohteita ovat esimerkiksi kerrostalot, rivitalot, toimitilakiinteistöt, teollisuushallit, logistiikkarakennukset, liiketilat, kirkot ja oikeastaan kaiken tyyppiset suuremmat kiinteistöt mukaan lukien mm. uimahallit ja liikuntakeskukset.

Laitteisto voidaan ottaa käyttöön yhtä lailla uusissa rakennuksissa tai vanhemmissa kiinteistöissä, jossa halutaan siirtyä nykyaikaiseen energiapihiin lämmitysmuotoon.

VRF-jäähdytysjärjestelmä suurten tilojen viilennykseen

VRF sopii erityisen hyvin suurien tilojen, kuten kokonaisten kauppakeskusten, viilentämiseen. Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, mihin järjestelmä asennetaan.

VRF-järjestelmässä yhteen tai useampaan ulkoyksikköön liitetään jopa kymmeniä sisäyksiköitä kylmäaineputkien välityksellä. Asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään.

Suurten kiinteistöjen ratkaisut

Isojen kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytysratkaisuihin tehdään aina projektikohtainen tarjous. Jälleenmyyjiemme tukena näiden projektien tarjoamisessa ja hallinnassa on nelihenkinen kiinteistölämpöpumppuosastomme.

Voit ottaa yhteyttä suuriin kiinteistöihin erikoistuneeseen tiimiin.

Soita 09 290 2240 (klo 8–16)
Lähetä sähköpostia info@scanvarm.fi