Nesteen huoltoasemalle asennettiin GREE ilmalämpöpumput

Nesteen huoltoasemalle Akaaseen asennettiin 2020 GREE ilmalämpöpumput hoitamaan tilojen viilennystä sekä tasaamaan lämmitystä. Ilmalämpöpumput asennettiin vanhojen laitteiden tilalle ja samalla autohuollon puolelle lisättiin yksi ilmalämpöpumppu. Vanhojen laitteiden teho ei enää vastannut tarpeita ja etenkin keittiössä ja autohuollon puolella on ollut kesähelteillä tukalan kuuma työskennellä.

Ilmalämpöpumput hoitavat tilojen lämmityksen ja viilennyksen

Hankinnan myötä kohteen kilowattitehoja saatiin kasvamaan merkittävästi sekä lämmityksen että viilennyksen osalta. Asiakastiloihin asennettiin 2 kpl GREE Amber 50-sarjan ilmalämpöpumppuja ja myymälän puolelle GREE U-Match R32 125-kattokasetti. Keittiön ja varaston puolelle asennettiin GREE U-Match 125-kattokasetit. Autohuollon tiloihin asennettiin GREE Amber 50-sarjan ilmalämpöpumppu. Erilliskoneilla tiloja voidaan hoitaa tehokkaammin ja samalla säädettävyyden hallinta on helpompaa.

Kiinteistössä on lämmitettävää tilaa yhteensä 480 m2, josta myymälän osuus on 220 m2 ja huoltopuolen 60m2. Kiinteistön päälämmitysmuoto on kaukolämpö, jonka kulutuksiin saadaan säästöjä laitehankintojen myötä. Pidemmän ajan seuranta tulee antamaan tarkempaa tietoa kohteen syntyneistä säästöistä

Olen ollut tyytyväinen hankintaan. Asennus hoitui Lämpöpumppupalvelu Porttikivi Oy:n kanssa hienosti ja sovitussa budjetissa pysyttiin. Syntyneitä säästöjä päästään vertailemaan tarkemmin myöhemmin, mutta alustavasti näyttää hyvältä.

Kauppias Teijo Mattila