Kohde on vanha rintamamiestalo, jota on ajan saatossa laajennettu. Nykyään asuinpinta-alaa kahdessa tasossa on reilu 200 m².

Taloudessa asuu kaksi aikuista ihmistä ja kolme kouluikäistä lasta sekä kolme kissaa. Omakotitalossa on ollut yli kymmenen vuotta vanhat ilmalämpöpumput, joiden lämmitystehot olivat laskeneet radikaalisti.

Vanhojen ilmalämpöpumppujen tilalle asennettiin keskikerrokseen ja yläkertaan uudet ympäristöystävälliset Gree Multi-Split -sisäyksiköt.

Ei ole ollut tarvetta lämmittää takkoja, koska ilmalämpöpumppujen teho on riittänyt. hyvin pitämään talon lämpöisenä. Olemme olleet tyytyväisiä helppouteen, ettei ole tarvinnut hakea joka päivä puita ulkovarastosta.

Katriina, asukas

Rintamamiestalon lämmitys uusiutuvalla energialla

Asunnon päälämmönlähteenä toimivat tulisijat, joita löytyy keskikerroksesta yhteensä kolme kappaletta, sekä yläkerran kolme makuuhuonetta on varustettu sähköisellä kattolämmityksellä.

Ilmalämpöpumppujen asennuksen (5.4.2019) jälkeen ei ole lämmitetty takkaa. Vain kuvausta (3.12.2019) edeltävänä iltana on laitettu yksi takka päälle.