Pienen ja hurmaavan kesämökin asukkaat Karkussa haaveilivat pitkästä kesämökkikaudesta aina pääsiäisestä syksyyn saakka. Upean vesistön äärellä sijaitsevassa mökissä oli sähkölämmitys kamiinalla, jonka lämmitysteho ei ollut tähän asti riittänyt viileämmillä ilmoilla.

Lämmitystä ja viilennystä

Mökkeilijät päättivät hankkia ilmalämpöpumpun, jotta mökkikausi voisi jatkua pidempään. Lisätoiveena oli myös, että kesäkuumalla mökin saisi viilennettyä. Pienissä tiloissa voi äkkiä tulla liian kuuma, joten viilennys toisi asumismukavuutta. Mökkiin asennettiin GREE Pular Nordic 35, jolla onnistuu sekä lämmitys että viilennys. Pular sopii hyvin pienen kokonsa ansiosta juuri kesämökeille.

Mökkeilijät ovat olleet tyytyväisiä ilmalämpöpumppuun ja nauttineet pidemmästä mökkeilykaudesta. Viilennys on tehnyt mökkeilystä mukavampaa myös helteillä, joten ilmalämpöpumppu on ajanut asiansa.

Suojakuori ulkoyksikön päälle

Mökissä on rakennusneliöitä noin 30 m2, joihin sisältyy tupa, pieni keittiö ja makuusoppi. Ulkoyksikkö asennettiin seinätelineellä siistin näköisesti ja siihen asennetaan vielä jouset, jotka vähentävät seinäasennuskohteille tyypillistä resonointia. Laite aiotaan suojata vielä myös suojakotelolla, joten ulkoyksikkö tulee sulautumaan seinään hyvin.

Sujuva Talotekniikka Oy:n asentaja Antti Tomminen asensi laitteiston.