Ulvilassa sijaitsevassa Plusprit-painotalossa painokoneet tuottivat niin paljon lämpöä, että tuotantotiloista tuli erittäin kuumat. Tiloja viilentämään asennettiin kaksi ilmalämpöpumppua: tornimallinen GREE Freswind ja sivulta puhaltava GREE-ilmalämpöpumppu toukokuussa 2019.

Suomen ympäristöystävällisin painotalo

Plusprint on yksi Pohjoismaiden vastuullisimpia toimijoita digipainoalalla. Sen tavoitteena on olla Suomen ympäristöystävällisin painotalo. Tuotantoprosessien hiilijalanjälki pyritään pitämään lähellä nollaa, jotta asiakkaat saavat loistavan palvelun lisäksi myös kestävää kehitystä tukevia tuotteita.

Plusprintin koko digituotanto toimii puhtaasti hiilineutraalilla tuulivoimalla Porin Energian tarjoamana. Ilmalämpöpumppuhankinnan myötä myös tilojen viilennykseen käytetään puhdasta tuulivoimaenergiaa. Plusprintin toimitusjohtaja Jari Kuivalainen on yllättynyt siitä, kuinka hyvin ilmalämpöpumpuilla on saatu tuotantotiloja viileämmäksi.

Ammattitaitoinen asennus

Laitteiden asennuksesta vastasi Teljän Energiatekniikka, joka toimii pääasiallisesti Satakunnan alueella. Tarvittaessa asennus onnistuu myös kauempana sijaitseviin kohteisiin. Teljän Energiatekniikka valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska se tarjosi parhaan kokonaisratkaisun.

Jari Kuivalainen, Plusprint

Laitteiden asennus sujui erinomaisesti