Virroilla Löytötex-myymälän työntekijät ja asiakkaat kärsivät kuumuudesta kesäisin. Suurin syy laitehankinnalle oli tekstiilien myynnin menekin lasku kesähelteillä. Asiakkaat kokivat vaatteiden sovittamisen sovituskopeissa myymälän kuumuuden takia kesäisin epämiellyttäväksi. Myymälän tilat ovat matalat, joten lämpimällä säällä sisätiloissa oli tukalan kuuma. Tarvetta oli siis vain viilennykselle ja suurissa tiloissa tarvittiin useampi laite.

Työhyvinvointi kasvoi

Myymälään asennettiin 4 kappaletta GREE 125 -kattokasetteja, jotta tilat saataisiin viilennettyä. Uppoasennettavat kattokasetit voidaan asentaa myös pinta-asennettuina, kuten tässä kohteessa on tehty. Vaikka kattokasetteja on neljä, pinta-asennettuinakin ne sopivat hyvin kattoon. Laitetta voi ohjata kätevästi kaukosäätimellä.

Laitteessa on myös energiatehokas lämmitys, jota pidetään myymälässä varavaihtoehtona, jos päälämmitys ei toimi. Myymälässä on oltu tyytyväisiä siihen, kuinka tehokkaasti tilat nyt viilentyvät. Henkilökunta jaksaa paremmin tehdä työnsä, kun tiloissa on mukavan viileä kesäkuumallakin.

Ulkoyksiköt asennettiin seinätelineillä huolitellun näköisesti, joten useampi ulkoyksikkö ei häiritse ulkonäöllisesti.

Putkipirkka Oy:n asentaja Tero Pyhältö asensi laitteet.