Kun puhutaan kodin energiatehokkuuden parantamisesta ja asumiskustannusten pienentämisestä, ilmalämpöpumppu nousee usein keskiöön. Turussa sijaitsevan vuonna 1988 valmistuneen asuntomessutalon esimerkki valottaa, kuinka vanhan ilmalämpöpumpun korvaaminen uudella voi merkitä merkittävää säästöä ja mukavuuden lisääntymistä.

Miksi ilmalämpöpumpun vaihto oli ajankohtainen?


Vuonna 1988 valmistunut asuntomessutalo Turussa koki alkuvuodesta 2024 merkittävän päivityksen, kun taloon asennettiin kaksi GREE SP Nordic 35 Nordic -uutuusmallisarjan ilmalämpöpumppua. Tämä päätös ei ollut sattumanvarainen. Vanha pumppu oli palvellut uskollisesti vuosia, mutta teknologian kehittyessä uusien laitteiden energiatehokkuus ja toiminnallisuudet tarjoavat merkittäviä etuja.

Uuden ilmalämpöpumpun hyödyt ovat kiistattomat


GREE SP Nordic 35 Nordic -mallisarjan ilmalämpöpumput toivat taloon monia parannuksia. Pienikokoinen sisäyksikkö karkaistulla lasikannella ei ainoastaan näytä tyylikkäältä, vaan sen älykäs automaattinen takkatoiminto, Self-cleaning -tekniikka ja ionisaattori parantavat sisäilman laatua merkittävästi. Ilmalämpöpumpun SCOP-arvo 5.1 ja A+++ -energiatehokkuusluokka takaavat, että laitteet toimivat äärimmäisen tehokkaasti kovillakin pakkasilla. Tämä on omiaan pienentämään talven sähkölaskua merkittävästi suorasähkölämmitteisessä talossa.

Ilmalämpöpumpun vaihto vanhasta uuteen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä lämmityskuluissa. Uuden teknologian ansiosta ilmalämpöpumput ovat entistä energiatehokkaampia, mikä tarkoittaa pienempää sähkönkulutusta ja hiilijalanjäljen pienentymistä. Lisäksi uusien mallien toiminnallisuudet, kuten älykäs etäohjaus ja iFeel-toiminto, parantavat asumismukavuutta.

Päätös uudesta laitteesta syntyi helposti

Asennusprosessi oli sujuva. Yksi laitteista asennettiin vanhan laitteen tilalle, kun taas toinen sijoitettiin portaikkoon, parantaen näin myös yläkerran lämmitystehoa. Talon asukkaat raportoivat, että hankintapäätös oli helppo tehdä kilpailukykyisen hintatason ja laitteiden suorituskyvyn ansiosta.

Uutuusmallin pääominaisuudet lyhyesti:

  • Uusi pienikokoinen sisäyksikkö karkaistulla lasikannella
  • Uusi älykäs automaattinen takkatoiminto
  • Uusi Self-cleaning tekniikka auttaa pitämään sisäyksikön puhtaana
  • SCOP 5.1, lämmitysteho -15 ˚ C ulkolämpötilassa jopa 3,5 kW.
  • Energiatehokkuus A+++
  • Ionisaattori, eli sähköinen ilmasuodatus
  • Wifi, älykäs etäohjaus vakiona
  • iFeel-toiminto, eli mahdollisuus siirtää lämpötilan mittaus kaukosäätimeen