Kempeleläisessä vuonna 1986 rakennetussa tehdashallissa haluttiin säästää sähkölaskussa sekä saavuttaa tasainen ja juuri oikein mitoitettu lämpötila kiinteistössä. Ratkaisuksi 3800 m2 tiloihin asennettiin 17 kappaletta GREE Amber 70 -ilmalämpöpumppuja.

Ilmalämpöpumput ympäri tehdashallia

Tehdashalli on jaettu useisiin erikokoisiin tiloihin. Tiloissa on kaksi noin 1000 m2 hallia, joihin kumpaakin asennettiin viisi ilmalämpöpumppua, yksi 250 m2 halli, johon asennettiin yksi pumppu ja 700 m2 halli, johon asennettiin kolme pumppua. Lisäksi asennettiin yksittäisiä ilmalämpöpumppuja pienempiin tiloihin.

Aiempana lämmitysmuotona kolmikerroksisessa tehdashallissa on ollut suora sähkölämmitys pattereilla ja lattialämmityksellä. Tehdashallin sähkönkulutus oli ennen ilmalämpöpumppujen asennusta maaliskuussa 54 000 kWh ja huhtikuussa noin 43 500 kWh. Vastaavana ajankohtana ilmalämpöpumppujen asennuksen jälkeen sähkönkulutus oli 40 000 ja 33 500 kWh, joten säästöä on kertynyt 10 000–14 000 kWh kuukaudessa.

Tyytyväisiä ilmalämpöpumppuihin

Ennen sopivan ilmalämpöpumppumallin ja asentajayrityksen valintaa tehdashallissa tehtiin huolellista taustatyötä. Laitevalintaan vaikuttivat hinta, asentajayritys ja muiden kokemukset laitteista. Tehdashallissa on oltu tyytyväisiä niin asennusprosessiin kuin lopputulokseen muutenkin.

”Laitteisto on helppokäyttöinen. Sähkölaskussa on tullut säästöä ja lämpötila kiinteistössä on tasaisempi,” tehdashallista kerrotaan.

Asennusliikkeeksi valikoitui tehdashallille entuudestaan tuttu LVI Pitkälä.