Viialalaiset Tuukka ja Riikka Oinas hankkivat unelmiensa talon joulukuussa 2014. Vanha maatilan vuonna 1903 rakennettu kaunis päärakennus piharakennuksineen oli Oinaan pariskunnan pitkäaikainen haave.

”Asuimme aiemmin alle kymmenen vuotta sitten itse rakentamassamme omakotitalossa, mutta jo pitkään olimme unelmoineet vanhasta ja tunnelmallisesta talosta viisihenkisen perheemme kodiksi. Tämä upea rakennus tuli huutokaupattavaksi ja suureksi onneksemme se päätyi meille. Täällä on lasten tilaa temmeltää ja me olemme löytäneet elinikäisen kodin itsellemme. Ja mikä parasta, saimme jäädä omille synnyinseuduillemme Viialaan asumaan.”

Tämä vanha rakennus on unelmiemme täyttymys ja hankittu koko loppuelämän kodiksemme.

Oinaan pariskunta

Maalämmöstä energiaa koko talon tarpeisiin

”Vanhassa talossa on paljon lämpöhukkaa. Monen sadan euron kuukausittaiset sähkölaskut hirvittivät. Meille oli heti selvää, että lämmitysjärjestelmä oli uusittava”, toteaa talon isäntä.

”Tuttavapiirissämme oli paljon hyviä kokemuksia maalämmöstä, joten siihen oli helppo päätyä myös siksi.”

”Vietimme pari kuukautta eri vaihtoehtoihin perehtyen ja pyysimme tarjousta kuudesta eri laitevaihtoehdosta. Alpha Innotecin maalämpöpumppu erottui selvästi eri vertailuissa. Onneksemme löytyi myös paikallinen jälleenmyyjä, joka edusti tätä merkkiä.

Laite on hiljainen ja jakaa tasaista lämpöä koko taloon, eikä pattereita tarvitse säädellä. Nyt saa pitää ikkunoita auki ja nauttia raittiista ilmasta vailla huolen häivää.

Riikka Oinas

Alpha innotecin lämpöpumpussa oli kaikki tarpeellinen yhdessä paketissa, eikä investoinnin hintaan näin ollen tullut yllätyksiä. Ilmaista, vakiona olevaa etähallintaa pariskunta ei ole vielä valjastanut käyttöön, mutta senkin aika tulee vielä.
Maalämpö on täysin huoleton lämmitysratkaisu

Laite on hiljainen ja jakaa tasaista lämpöä koko taloon, eikä pattereita tarvitse säädellä. Nyt saa pitää ikkunoita auki ja nauttia raittiista ilmasta vailla huolen häivää.
Riikka Oinas

Oinaan pariskunta löysi näin kustannustehokkaan ratkaisun, joka hoitaa koko 200-neliöisen talon energiatarpeen.
”Laite on hiljainen, jakaa tasaista lämpöä koko taloon, eikä pattereita tarvitse säädellä. Nyt saa pitää ikkunoita auki ja nauttia raittiista ilmasta vailla huolen häivää. Matkallekin voimme lähteä ja antaa lämpöpumpun pitää kotimme lämpimänä”, kiittelee talon emäntä Riikka.


Vanhan talon hyvinvointi on Oinaan pariskunnalle sydämen asia. Maalämpö oli siinäkin mielessä paras mahdollinen ratkaisu.