Nokialla sijaitsevaan tyylikkääseen ja moderniin 150 m2 omakotitaloon kaivattiin ilmalämpöpumppua sekä lämmitykseen että viilennykseen. Suuressa talossa sähkökustannukset ovat suuret eikä isojen tilojen viilentäminen kesälläkään ole yksinkertaista.

Ilmalämpöpumpulla säästöä

Vuonna 2010 rakennetussa talossa on ollut tähän asti suorasähkölämmitys lattiassa. Ilmalämpöpumpun hankkimisen taustalla olivat toiveet säästöistä suuren omakotitalon lämmityskustannuksissa. Asukkaita talossa on neljä, joten toiveena oli myös mukavan viileät tilat kesäkuumalla.

Sopii skandinaaviseen sisustukseen

Taloon asennettiin GREE Amber 35, joka sulautuu värinsä ja muotoilunsa ansiosta skandinaaviseen sisustukseen niin hyvin, että siihen ei kiinnitä edes suurempaa huomiota! Amber on korkeimmassa A +++ -energiatehokkuusluokassa sekä lämmityksessä että viilennyksessä, joten se toimii tehokkaasti kohteessa kuin kohteessa.

Ilmalämpöpumpun ansiosta asukkaat ovat nyt säästäneet lämmityskustannuksissa ja viilentäneet taloaan tehokkaasti. Lattialämmitystä on voitu pienentää ja lämpötilaeroja on hoidettu ilmalämpöpumpulla, joten sähkölaskut ovat olleet pienempiä.

Sujuva Talotekniikka Oy:n asentaja Antti Tomminen asensi laitteiston.