Jyväskylässä Puuppolan alueella sijaitsevaan 162 m2 omakotitaloon kaivattiin ilma-vesilämpöpumppua lämmityksen tueksi. Omakotitalossa lämmityskustannukset kasvavat helposti suuriksi, joten talon asukkaat halusivat ilmavesilämpöpumpun pienentämään kustannuksia.

Lattialämmityksen tueksi lämpöpumppu

Talossa on lämmönjakotapana vesikiertoinen lattialämmitys, joka lämpiää sähkökattilalla. Ilma-vesilämpöpumpulla haettiin tähän kustannukseen edullisempi ratkaisu. Sähkönkulutus talon asukkailla on ollut 25 000 kWh vuodessa.

Kohteeseen asennettiin GREE Versati Nordic 8 kW -ilmavesilämpöpumppu. Ulkoyksikkö asennettiin maatukitelineeseen ja talon isäntä valoi sille betonista tukevan perustuksen. Näin ulkoyksikkö on siististi ja tukevasti omalla paikallaan. Ulkoyksikön sulatusvedet johdettiin hallitusti teknisentilan viemäröintiin.

Energiatehokas ilmavesilämpöpumppu

Versati Nordic -ilmavesilämpöpumppu on erittäin tehokas ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää koti. Siinä on korkein saatavilla oleva energiatehokkuusluokka A+++.

Talo on rakennettu 2008 ja siellä asuu neljän hengen perhe, johon kuuluu kaksi pientä lasta ja vanhemmat. Ilmavesilämpöpumpun avulla perheeseen tullaan saamaan merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa.

HDT-Group Oy:n asentaja Harri Kallioniemi asensi laitteiston.