Vantaalla sijaitsevassa Helsinki Caravan -myymälässä on vuonna 1989 rakennetut tilat, joissa myydään ja huolletaan asuntoautoja- ja vaunuja. Kesäisin tiloissa kärsittiin saunan kaltaisista oloista. 1500 m2 tiloissa on suuret ikkunat kolmeen eri ilmansuuntaan, joten myymälän ja huollon tilat lämpenevät helposti tukalan kuumiksi.

Lisäksi huollon tiloissa haasteita kesällä aiheutti asuntoautojen- ja vaunujen kiinteistöön tuoma valtava lämpökuorma. Talvella haasteita aiheutti puolestaan autojen edestakaisin kulkemisesta johtuva ovien toistuva aukiolo.

Miellyttävämpi työympäristö

Ratkaisuksi ongelmaan löytyi kuusi kappaletta GREE Amber 70 -ilmalämpöpumppuja. Niiden päätarkoitus oli viilentää tilat miellyttäväksi työskentelyä varten. Myymälässä on kaukolämpö vesikiertoisilla pattereilla ja puhalluskanavilla, joten tarvetta lämmitykselle ei ole jatkuvasti, mutta tarvittaessa sitäkin voidaan talvella hyödyntää, erityisesti huollon puolella. Näin saadaan kustannussäästöjä lämmityksessä.

Kaikkia kuutta ilmalämpöpumppua on helppo hallita samalla kaukosäätimellä ja hallinta onnistuu myös WiFi-yhteydellä.

Selvästi parempi ilmanlaatu

Myymälässä on oltu tyytyväisiä prosessiin alusta alkaen. Scanvarmin edustajan avustukselle löytyi sopiva asennusliike, joka toteutti asennuksen aikataulun mukaisesti. Heti ensimmäisenä aamuna myymälässä oli huomattavasti viileämpää, mikä puolestaan lisäsi työmotivaatiota ja -mukavuutta. Ilmanlaatu kokonaisuudessaan tuntuu parantuneen.

Ilmalämpöpumppu Huusko Oy:n asentaja Joni Huusko asensi laitteet.