VRF-järjestelmä viilentää tehokkaasti

VRF sopii kaikenkokoisten tilojen viilentämiseen. VRF-järjestelmät ovat suosittuja erityisesti toimistojen, liiketilojen, hotellien ja kauppojen viilentäjinä. Käytämme kaikissa VRF-tuotteissamme energiaa säästävää invertteritekniikkaa.

VRF-laitteiston sisäyksiköt voivat sijaita rakennuksen yksittäisissä huoneissa, neuvottelutiloissa tai vaikkapa avokonttoreissa.

Miksi VRF?

Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, johon järjestelmä asennetaan. Asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään.

  • Siisti ulkonäkö
  • Erinomainen hinta–laatusuhde
  • Hiljainen käyntiääni
  • Sulautuu huomaamattomasti sisustukseen
  • Nopea ja helppo asentaa
  • Liitettävissä kiinteistöautomaatioon.

Mikä on VRF?

VRF on lyhenne englannin kielen sanoista Variable Refrigerant Flow eli vaihteleva kylmäaineen virtaus. Tehon voi sovittaa kiinteistön koon ja kulloisenkin viilennystarpeen mukaiseksi.

VRF-järjestelmä on skaalattavissa tarvittavan tehon mukaan välillä 12–240 kW. VRF-järjestelmä toimii yhden ulkoyksikön voimin. Sisäyksiköt suunnitellaan tilan jäähdytystarpeen mukaisesti. Näin ollen VRF-järjestelmällä voidaan jäähdyttää niin isoja kuin pieniäkin tiloja samanaikaisesti. Ulkoyksiköitä voidaan yhdistellä 1–4 kpl sen mukaan, millaista jäähdytystä kiinteistöön tarvitaan.

VRF-järjestelmän asennus

Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, johon järjestelmä asennetaan. VRF-järjestelmän asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään. Ulkoyksikkö voidaan sijoittaa rakennuksen katolle tai takapihalle ja sisäyksiköt eri puolille rakennusta.

VRF-järjestelmän kylmäaineputket voidaan nykyään asentaa esimerkiksi loc-ring-järjestelmällä, jolloin ei ole tarvetta tehdä juotostöitä sisällä. Tämä tarkoittaa, että ei ole tulitöitä, jotka hankaloittavat asennusta. VRF-järjestelmän kylmäaineputket vievät vähän tilaa. Näin ollen sisäyksiköt voidaan sijoittaa jäähdytystarpeen mukaisesti eri puolille kiinteistöä.

Scanvarm tarjoaa useita erilaisia sisäyksikkömalleja, joissa on erilaiset tehot ja jotka voidaan asentaa seinälle tai kattoon. Sisäyksiköt ovat huomaamattomia, hiljaisia ja tyylikkäitä. Niitä ohjataan omilla kaukosäätimillään.

Katso esimerkki VRF-järjestelmän asennuksesta

Säästä energiaa

Kaikki GREE:n VRF-tuotteet perustuvat energiaa säästävään invertteritekniikkaan.

Joustava asennus mahdollistaa laitteiston ulkoyksikkön sijoittamisen vaikka rakennuksen katolle tai takapihalle. Sisäyksiköt voivat sijaita eri osissa rakennusta. Kylmäaineputkien asennus on huomattavasti nopeampaa ja edullisempaa kuin vedenjäähdyttimen tarvitsemat vesiputkistot eristystöineen.

Tutustu VRF-järjestelmiimme!

Gree Mini-VRF sisäyksiköt ja ulkoyksikkö

GREE Mini-VRF -järjestelmä

GREE Mini-VRF -järjestelmässä on täysin samat toiminnot kuin isoissa VRF-järjestelmissä. Sen ulkoyksikkö on vain pienempi ja jäähdytystehoa vähemmän (16 kW). (Katso tarkemmat tiedot alla olevasta esitteestämme.)

Laitteisto soveltuu mainiosti pienempiin toimistoihin tai varastotiloihin, joissa tarvitaan 3–9 sisäyksikköä. Näin saadaan tasainen ja miellyttävä viilennys myös näihin tiloihin.

GREE GMV 5E on VRF-jäähdytysjärjestelmä suurten ja keskisuurten tilojen tarpeisiin. Laitteisto käsittää vain yhden tehokkaan ulkoyksikön, joka jakaa jäähdytystehonsa jopa kymmenille sisäyksiköille. Järjestelmä sovittaa automaattisesti tehonsa kiinteistön kulloisenkin tarpeen mukaan.

Tutustu myös esitteisiimme!

Valikko