VRF-jäähdytysjärjestelmät suurten tilojen viilennykseen

  1. Etusivu
  2. VRF-jäähdytysjärjestelmät suurten tilojen viilennykseen

VRF sopii erityisen hyvin suurien tilojen, kuten kokonaisten kauppakeskusten, viilentämiseen. Pienempien liiketilojen jäähdytys ja lämmitys, jossa tehon tarve on yleisesti alle 20-30kW, voidaan toteuttaa yksittäisillä ilmalämpöpumpuilla.

VRF-järjestelmässä yhteen tai useampaan ulkoyksikköön liitetään jopa kymmeniä sisäyksiköitä kylmäaineputkien välityksellä. Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, mihin järjestelmä asennetaan. Asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään.

Mikä on VRF?

VRF on lyhenne englanninkielen sanoista Variable Refrigerant Flow eli vaihteleva kylmäaineen virtaus. Se tarkoittaa sitä, että kylmäaineen virtausta voi säädellä jäähdytystehon muuttamiseksi. Tehon voi sovittaa kiinteistön koon ja kulloisenkin viilennystarpeen mukaiseksi.

VRF-järjestelmä toimii jopa vain yhden ulkoyksikön voimin ja siihen voidaan liittää kymmeniä sisäyksiköitä, joista osa jäähdyttää ja toiset lämmittävät samanaikaisesti. VRF-järjestelmä on skaalattavissa tehontarpeen mukaan välillä 28-240 kW per järjestelmä.

Sisäyksiköt voivat olla eri tehoisia ja näin ollen samalla laitteella voidaan jäähdyttää niin pieniä kuin isoja tiloja samanaikaisesti. Asennus voidaan toteuttaa 1-4 ulkoyksiköllä per järjestelmä tarpeen mukaan.

VRF-järjestelmän asennus

Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, mihin järjestelmä asennetaan. VRF-järjestelmän asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään. Ulkoyksikkö voidaan sijoittaa rakennuksen katolle tai takapihalle ja sisäyksiköt eri puolille rakennusta.

VRF-järjestelmän kylmäaineputket voidaan nykyään asentaa esimerkiksi loc-ring-järjestelmällä, jolloin ei ole tarvetta tehdä juotostöitä sisällä, ja tämä tarkoittaa, että ei ole tulitöitä, jotka hankaloittavat asennusta. VRF-järjestelmän kylmäaineputket vievät vähän tilaa ja ne voivat olla niin pitkiä kuin rakennus vaatii ja näin ollen sisäyksiköt voivat sijaita eri puolilla rakennusta.

Scanvarm tarjoaa useita erilaisia sisäyksikkömalleja, joissa on erilaiset tehot ja jotka voi asettaa seinälle, lattialle tai kattoon. Sisäyksiköt ovat huomaamattomia, hiljaisia ja tyylikkäitä. Niitä ohjataan omilla kaukosäätimillään.

VRF:n edut

VRF on verrattain edullinen, joustava, huomaamaton ja esteettinen tapa hoitaa suurten tilojen jäähdytys. VRF-järjestelmä on ulkonäöltään siisti ja yleensä hiljainen.

Kylmäaineputket ovat pienempiä kuin vesiputket ja yksikin ulkoyksikkö saattaa riittää. Jokaista sisäyksikköä voi säätää sen omalla kaukosäätimellä kunkin tilan tarpeen mukaan.

Jos kiinnostuit VRF-jäähdytysjärjestelmästä, ota yhteyttä myyntiimme

Laadukkaan mitoitus- ja suunnitteluohjelmamme avulla suunnittelemme tarpeidesi mukaisen VRF-järjestelmän.

Tutustu esimerkkiin VRF-järjestelmän asennuksesta

Huolto Järvi Oy Salon Gigantin edessä. Järvi seisoo pakettiautonsa edessä

Liikehuoneiston jäähdytys Gree VRF-järjestelmällä

VRF
Valikko