Miksi VRF-järjestelmä?

Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, johon järjestelmä asennetaan. Asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään.

  • Siisti ulkonäkö
  • Erinomainen hinta–laatusuhde
  • Hiljainen käyntiääni
  • Sulautuu huomaamattomasti sisustukseen
  • Nopea ja helppo asentaa
  • Liitettävissä kiinteistöautomaatioon.
Toimiston viilennys
VRF-laitteiston sisäyksiköt voivat sijaita rakennuksen yksittäisissä huoneissa, neuvottelutiloissa tai vaikkapa avokonttoreissa.

Mistä tulee lyhenne VRF?

VRF on lyhenne englannin kielen sanoista Variable Refrigerant Flow eli vaihteleva kylmäaineen virtaus. Tehon voi sovittaa kiinteistön koon ja kulloisenkin viilennystarpeen mukaiseksi.

VRF-järjestelmä on skaalattavissa tarvittavan tehon mukaan välillä 12–240 kW. VRF-järjestelmä toimii yhden ulkoyksikön voimin. Sisäyksiköt suunnitellaan tilan jäähdytystarpeen mukaisesti. Näin ollen VRF-järjestelmällä voidaan jäähdyttää niin isoja kuin pieniäkin tiloja samanaikaisesti. Ulkoyksiköitä voidaan yhdistellä 1–4 kpl sen mukaan, millaista jäähdytystä kiinteistöön tarvitaan.

Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, johon järjestelmä asennetaan.

VRF-järjestelmän asennus

Jokainen VRF-järjestelmä räätälöidään sopimaan juuri siihen kiinteistöön, johon järjestelmä asennetaan. VRF-järjestelmän asennus on helppoa, nopeaa ja edullista verrattuna esimerkiksi vesikiertoiseen jäähdytysjärjestelmään. Ulkoyksikkö voidaan sijoittaa rakennuksen katolle tai takapihalle ja sisäyksiköt eri puolille rakennusta.

VRF-järjestelmän kylmäaineputket voidaan nykyään asentaa esimerkiksi loc-ring-järjestelmällä, jolloin ei ole tarvetta tehdä juotostöitä sisällä. Tämä tarkoittaa, että ei ole tulitöitä, jotka hankaloittavat asennusta. VRF-järjestelmän kylmäaineputket vievät vähän tilaa. Näin ollen sisäyksiköt voidaan sijoittaa jäähdytystarpeen mukaisesti eri puolille kiinteistöä.

Scanvarm tarjoaa useita erilaisia sisäyksikkömalleja, joissa on erilaiset tehot ja jotka voidaan asentaa seinälle tai kattoon. Sisäyksiköt ovat huomaamattomia, hiljaisia ja tyylikkäitä. Niitä ohjataan omilla kaukosäätimillään.

Gree GMV 5E VRF

GREE GMV 5E VRF-järjestelmä

GREE GMV 5E on VRF-jäähdytysjärjestelmä suurten ja keskisuurten tilojen tarpeisiin. Laitteistossa on vain yksi tehokas ulkoyksikkö, joka jakaa jäähdytystehonsa jopa kymmenille sisäyksiköille. Järjestelmä sovittaa automaattisesti tehonsa kiinteistön kulloisenkin tarpeen mukaan.

Gree Mini VRF

GREE Mini VRF-järjestelmä

GREE Mini -VRF-järjestelmässä on täysin samat toiminnot kuin isoissa VRF-järjestelmissä. Sen ulkoyksikkö on vain pienempi ja jäähdytystehoa vähemmän (16 kW). (Katso tarkemmat tiedot alla olevasta esitteestämme.)

Laitteisto soveltuu mainiosti pienempiin toimistoihin tai varastotiloihin, joissa tarvitaan 3–9 sisäyksikköä. Näin saadaan tasainen ja miellyttävä viilennys myös näihin tiloihin.

Monta sisäyksikköä eri käyttötarkoituksiin

Laitteiston sisäyksiköt voivat sijaita rakennuksen yksittäisissä huoneissa, neuvottelutiloissa tai vaikkapa avokonttoreissa. VRF-järjestelmät ovat suosittuja erityisesti toimistorakennusten, liiketilojen, hotellien ja kauppakeskusten viilentäjinä.

VRF seinämalli
Seinälle asennettava sisäyksikkö
Kattoon asennettava sisäyksikkö
Kaukosäädin
Jokaista yksikköä ohjataan omalla kaukosäätimellä

Haluatko kuulla lisää VRF-järjestelmistä?

Vastaamme mielellämme VRF-tuotteita koskeviin lisäkysymyksiinne! Voitte jättää yhteydenottopyynnön tai ottaa meihin suoraan yhteyttä.

Soita 09 290 2240 (klo 8–16)
Lähetä sähköpostia info@scanvarm.fi