Siirry pääsisältöön
skandinaavinen syksyinen olohuone isoine ikkunoineen, josta näkyy syksyinen metsämaisema.

Ilmalämpöpumpulla lämmitys – Energiaystävällinen ratkaisu kotiin ja mökille

3.10.2023

Syksyn saapuessa kotien lämmityksen tarve nousee pintaan. Ilmalämpöpumput tarjoavat energiatehokkaan ratkaisun, joka voi vähentää lämmityskustannuksia jopa 50 %. Samalla ilmalämpöpumpulla lämmittäminen on oikea ekoteko ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Ilmalämpöpumppu energiansäästön tukena

Ilmalämpöpumput ovat tunnettuja energiatehokkuudestaan ja ne voivat auttaa kotitalouksia säästämään huomattavasti lämmityskustannuksissa. Ilmalämpöpumput voivat toimia jopa kolme kertaa tehokkaammin kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, mikä johtaa alhaisempiin energiakustannuksiin ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Nämä laitteet voivat myös lämmittää ja jäähdyttää tiloja, mikä tekee niistä monipuolisen ratkaisun eri vuodenaikoina. Ilmalämpöpumppujen avulla on mahdollista vähentää öljy- tai suorasähkölämmitteisen asunnon lämmityskuluja jopa yli puolet.

Ilmalämpöpumppua käyttämällä voi saavuttaa merkittäviä säästöjä vuositasolla. Esimerkiksi Forssalaisen, vuonna 2019 valmistuneen omakotitalon asukkaat arvostivat GREE Fairylla saavutettua pienempää sähkölaskua talvikautena.

Ilmalämpöpumpun toiminta pakkasilla

Ilmalämpöpumput ovat suunniteltu toimimaan tehokkaasti myös kylmissä olosuhteissa. Ne voivat lämmittää tiloja jopa silloin, kun ulkolämpötila laskee merkittävästi. Ilmalämpöpumppujen toiminta talvella perustuu niiden kykyyn siirtää lämpöä ulkoa sisälle, vaikka ulkolämpötila olisi hyvin alhainen. Esimerkiksi GREE Amber -ilmalämpöpumppu antaa hyvän hyötysuhteen vielä kovilla pakkasilla. Lämpöteho -30°C:n pakkasella on vielä 2,3 kW. Lämpökerroin on -15°C:ssa 2 ja -30°C:ssa 1,4.

Ilmalämpöpumppu on ekologinen valinta

Ilmalämpöpumput ovat ympäristöystävällinen ja ekologinen vaihtoehto perinteisille lämmitysjärjestelmille. Ne auttavat alentamaan energiankulutusta esimerkiksi sähkö- tai öljylämmitteisissä kohteissa. Ilmalämpöpumput myös edistävät siirtymistä kohti puhtaampia ja uusiutuvia energialähteitä.

Ympäristöystävällisyys ulottuu myös ilmalämpöpumpun elinkaareen. Ne voivat kestää vuosia oikealla huollolla ja kunnossapidolla, mikä vähentää tarvetta uusien laitteiden hankinnalle. Ilmalämpöpumppujen ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat tehneet niistä suositun valinnan kotitalouksille ja yrityksille, jotka haluavat vähentää energiankulutusta ja ympäristövaikutuksiaan. Oikein valittu ilmalämpöpumppu soveltuukin niin kotiin, vapaa-ajan asunnolle, yrityksen toimitiloihin tai vaikkapa autotalliin.

Pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältä

Scanvarmin valtuuttamat jälleenmyyjät ympäri Suomea tarjoavat asiantuntevaa palvelua energiaratkaisujen valinnasta asennukseen ja huoltoon, edustaen alansa ensiluokkaista osaamista. Jälleenmyyjät myös opastavat asentamiensa laitteiden oikeaan käyttöön, mikä optimoi säästöt ja tehokkuuden.

Jälleenmyyjien osaamisesta pidetään huolta. Scanvarm tukee jälleenmyyjiään kattavilla, käytännönläheisillä koulutuksilla, varmistaen pätevät asennuspalvelut. Jälleenmyyjiltä vaaditaan vahvaa alan asiantuntemusta ja asiakaslähtöistä palvelua.

Ilmalämpöpumpulla lämmitys – Energiaystävällinen ratkaisu kotiin ja mökille

Kaipaatko apua valintaan tai haluatko jättää tarjouspyynnön?

Ota yhteyttä