Siirry pääsisältöön
GREE SP Nordic -ilmalämpöpumppu portaiden alle seinustalla. Ilmalämpöpumpun alla on kaksi piirrettyä taulua hevosista.

Ilmalämpöpumpulla lämmittäminen

Ilmalämpöpumppu on viisas valinta sähkölämmitteisen omakotitalon tai rivitalon lämmityksessä. Se ei ainoastaan tarjoa mukavuutta kylminä kuukausina, vaan myös mahdollistaa huomattavat säästöt sähkölaskussa. Ilmalämpöpumpun investointi maksaa itsensä takaisin jo muutaman vuoden käytön jälkeen, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kotien lämmitysratkaisuksi.

Ilmalämpöpumpulla lämmittäminen tuo merkittäviä säästöjä

Ilmalämpöpumpun hyödyt perustuvat sen kykyyn siirtää ulkoilman lämpöä sisätiloihin hyvin korkealla hyötysuhteella. Energiatehokkuuden mittarina käytetään SCOP-lukua. Se kuvaa kuinka monta kertaa laitteen tuottama lämpöenergia ylittää siihen käytetyn sähköenergian määrän. Esimerkiksi GREE Amber 25 -ilmalämpöpumun SCOP-arvo on 5,1. Tämä tarkoittaa, että jokaista käytettyä sähkön kilowattituntia kohti saadaan 5,1 kWh lämpöenergiaa. Nykyaikaisten ilmalämpöpumppujen korkea hyötysuhde on yksi syy, miksi ne ovat erittäin kustannustehokkaita ratkaisuja lämmitykseen.


GREE Amber 25 -ilmalämpöpumun SCOP-arvo on 5,1


Ilmalämpöpumpulla lämmittämisestä koituvat säästöt sähkölaskussa ovat huomattavia. Keskimääräisen 120 m² suuruisen sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuinen energiankulutus on noin 20 000 kWh. Jos sähkön siirto hintoineen on esimerkiksi 18 snt / kWh, ilmalämpöpumpun avulla voi saavuttaa jopa 1200 euron säästöt vuodessa esimerkkikohteessa.

Asetusten oikeanlainen käyttö maksimoi hyödyt

Kun halutaan maksimoida ilmalämpöpumpun lämmitystehokkuus, on suositeltavaa valita laitteen lämmitystila ja pitää se koko lämmityskauden ajan päällä. Tämä mahdollistaa järjestelmän automaation pitää yllä haluttua sisälämpötilaa ilman tarpeetonta sammuttamista. Haluttu sisälämpötila voidaan pitää myös erittäin kylmissä olosuhteissa valittuna. Esimerkiksi GREE Amber -ilmalämpöpumppu säilyttää lämmitystehonsa jopa -30 asteen pakkasessa, tarjoten jatkuvaa lämpöä.

Lisäksi ilmalämpöpumpun automaattista takkatoimintoa käyttämällä voidaan hyödyntää esimerkiksi takassa syntyvää lämpöä. Tämä toiminto mahdollistaa takan tuottaman lämmön levittämisen tehokkaasti koko asuintilaan, vähentäen lämmittämiseen tarvittavaa sähkönkulutusta. Kun laite on asetettu takkatoimintoon, sisäyksikkö jatkaa puhallusta vaikka asetettu tavoitelämpötila saavutettaisiin, mikä auttaa lämmön jakautumisessa tasaisemmin. Automaattinen takkatoiminto löytyy muun muassa GREE SP Nordic -ilmalämpöpumpusta.

Valitse aina laadukas ja tunnettu ilmalämpöpumppumerkki

Kun valitset ilmalämpöpumppua, panosta laadukkaaseen ja energiatehokkaaseen malliin, joka on suunniteltu kestämään pitkään ja vaatimaan vähän huoltoa. Laadukas ilmalämpöpumppu, kuten hinta-laatusuhteeltaan erinomianen GREE, voi kestää jopa 10-15 vuotta, tarjoten luotettavaa lämmitystä ja säästöjä pitkällä aikavälillä.

Scanvarmin jälleenmyyjät kartalla
Koko Suomen kattava Scanvarmin jälleenmyyjäverkosto tarjoaa sinulle räätälöityjä energiaratkaisuja huippuosaajien toimesta.