Siirry pääsisältöön
Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö valkoisella seinälle asenettuna. Mies puhdistaa ilmalämpöpumpun suodattimia.

Ilmalämpöpumpun puhdistus


Ilmalämpöpumpun säännöllinen puhdistus säilyttää sen tehokkuuden ja pitkäikäisyyden. Voit vaivattomasti puhdistaa itse sisäyksikön suodattimet ja ilmalämpöpumpun ulkoyksikön. Muut puhdistustehtävät on suositeltavaa antaa huoltoliikkeen huolehdittavaksi.

Ilmalämpöpumpun puhdistus varmistaa laitteiston toiminnan

Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen säännöllinen puhdistaminen on suositeltavaa, jotta laitteen tehokkuus säilyy ja se pystyy ylläpitämään korkealaatuista sisäilman laatua. Voit itse imuroida noin kerran kuukaudessa suodattimet. Jos asunnossasi on paljon pölyä tai esimerkiksi eläimiä, voi suodattimen puhdistus olla järkevää kahdesti kuukaudessa.

Ilmalämpöpumppujen suodattimen suositeltu vaihtoväli on kerran 1-2 vuodessa. Jos suodatinta ei vaihdeta säännöllisesti, laitteiston suorituskyky voi heikentyä viilennys- ja lämmityskäytössä.

Voit itse tarkistaa ilmalämpöpumpun toiminnan laittamalla sen jäähdytys- tai lämmityskäyttötilaan ja tarkkailemalla, tuleeko sisäyksiköstä oikean lämpöistä ilmaa. Samalla kannattaa kuunnella tarkasti, onko laitteen käydessä havaittavissa normaalista poikkeavia ääniä sekä ulkona että sisällä.

Ulkoyksikön huoltotyöt on suositeltavaa jättää alan ammattilaiselle. Voit kuitenkin itse puhdistaa ilmalämpöpumpun ulkoyksiköstä lehdet ja muut roskat varovasti.

Nyt on sopiva aika suorittaa keväthuolto ilmalämpöpumpulle. Tällä videolla tutustutaan siihen, mitä huoltotoimenpiteitä voit tehdä itse, ja mitkä olisivat suositeltavaa antaa ammattilaisen tehtäväksi.

Turvaudu ammattilaiseen seuraavissa tilanteissa

Monet huoltotoimenpiteen on parempi jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ilmalämpöpumpun huolto saattaa vaatia ammattilaisen toimenpiteitä seuraavissa tilanteissa:

  • Jos sisäyksikön kenno on erittäin likainen.
  • Jos puhaltimen rummun pölymäärä on runsas.
  • Jos kondenssivesiletku on tukossa, ammattilainen voi avata tukoksen ja arvioida tarvitaanko samalla laitteen puhdistushuoltoa.

Jos huomaat, ettei laite tuota riittävästi viileää ilmaa, vaikka sisä- ja ulkoyksikön kennosto on puhdas, on suositeltavaa kutsua ammattilainen paikalle tarkistamaan kylmäaineen määrä.

Jos laitteesta kuuluu epätavallisia ääniä, on hyvä pyytää huoltoliikkeen asiantuntija selvittämään äänen syy.

Laajempi ammattilaisen tekemä perushuolto

Ammattilaisen suorittama ilmalämpöpumpun perushuolto on suositeltavaa noin 2–3 vuoden välein laitteen käyttöönotosta. Tämä johtuu siitä, että likaantuneet kennot voivat heikentää laitteen tehokkuutta ja suorituskykyä.

Scanvarmin jälleenmyyjän koulutetun kylmäasentajan tekemään perushuoltoon sisältyy yleensä sisäyksikön puhaltimen, ilmakanavien ja ilmanohjaimien puhdistus sekä kylmäprosessin toiminnan tarkistaminen varmistaakseen sen oikeanlaisen toiminnan.

Perushuollossa suoritetaan myös sisäyksikön kennon perusteellinen pesu kennonpesuaineella, ja varmistetaan, että kondenssivesijärjestelmä toimii oikein. Tarvittaessa tarkistetaan myös ulkoyksikön kennon tila roskista ja varmistetaan riittävä ilmankierto kennon läpi.

Tee huoltotilaus viralliselta huoltokumppanilta

Scanvarmin valtuuttamat huoltoliikkeet suorittavat huollot, tarkistukset, vianmääritykset ja korjaukset ammattitaidolla. Näissä huoltoliikkeissä työskentelee maahantuojan kouluttamia asiantuntijoita.

Jälleenmyyjät saavat tarvittaessa tukea laitteiden huoltoon, mikä takaa nopean ja vaivattoman varaosien saatavuuden.

Ilmalämpöpumpun puhdistus

Kaipaatko apua valintaan tai haluatko jättää tarjouspyynnön?

Ota yhteyttä