Siirry pääsisältöön
Ilmalämpöpumpun suojakotelo, ilmalämpöpumpun ulkoyksikön puun värinen suojakotelo punaisen puutalon seinällä. Suojakotelossa on musta metallinen kansi.

Ilmalämpöpumpun suojakotelo – mitä hyötyä siitä on?

Väärin suunniteltu ja asennettu ilmalämpöpumpun suojakotelo voi heikentää laitteen suorituskykyä ja lyhentää sen käyttöikää. Suojakotelon valinnassa ja asennuksessa kannattaakin olla tarkkana ja aina kääntyä ammattilaisen puoleen.

Vaikka ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö on suunniteltu kestämään vaihtelevia sääolosuhteita, tarjoaa ilmalämpöpumpun suojakotelo lisäsuojaa erityisesti haastavissa sääolosuhteissa. Se estää lumen kertymisen ulkoyksikön päälle, sekä pitää sen paremmin puhtaana mahdollisista roskista. Lisäksi se voi myös sulauttaa ulkoyksikön tyylikkäästi osaksi rakennuksen ulkoseinää.

On suositeltavaa hankkia suojakotelo samasta paikasta kuin itse ilmalämpöpumppu, jotta varmistat niiden yhteensopivuuden. Ongelmia voi ilmetä, jos suojakotelon hankitaan eri toimittajalta, mikä voi vaikuttaa takuuehtoihin.

Suojakotelon tulisi olla sopiva

Valitse ilmalämpöpumppusi kanssa yhteensopiva suojakotelo, jotta laitteen ilmankierto ei häiriinny. Riittämätön ilmankierto voi aiheuttaa ongelmia sekä lämmitys- että viilennystoiminnossa, mikä vaikuttaa oleellisesti laitteen suorituskykyyn.

Lämmitystoiminnassa suojakotelon virheellinen suunnittelu voi johtaa siihen, että viileä ilma jää osittain kiertämään kotelon sisälle, mikä huonontaa lämmitystehoa ja hyötysuhdetta. Tämä lisää sulatusjaksoja, koska ympäristö on kylmempi.

Jäähdytystoiminnassa puolestaan suojakotelon virheellinen suunnittelu voi johtaa kotelon sisälämpötilan nousuun, mikä huonontaa laitteen hyötysuhdetta ja tehoa. Tämä voi aiheuttaa jopa sen, että laite rikkoutuu ennenaikaisesti, kun kompressori ylirasittuu ja puhallinmoottori kärsii painehäviöstä.

Varmista laitteesi takuun säilyminen

Jotta laitteesi takuu pysyy voimassa, suosittelemme hankkimaan suojakotelon Scanoffice Groupiin kuuluvilta yrityksiltä, jolloin varmistat laitteesi yhteensopivuuden Scanvarmin maahantuomien lämpöpumppujen kanssa. Scanoffice Oy ja Scanvarm Oy Ab kuuluvat samaan Scanoffice Groupiin.

Valikoimastamme löytyy ulkoyksikölle eri värisiä suojakoteloita, parvekekoteloita, suojakatoksia sekä sulatusvedenohjaimia. Tutustu tuotteisiin Scanofficen kotisivuilla ja pyydä tarjous lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Koko Suomen kattava Scanvarmin jälleenmyyjäverkosto tarjoaa sinulle räätälöityjä energiaratkaisuja huippuosaajien toimesta.