Siirry pääsisältöön

Viilentävä ilmalämpöpumppu on erinomainen valinta kesähelteille

Kun kesän kuumat päivät saapuvat, monet meistä kaipaavat helpotusta tukalaan kuumuuteen. Perinteiset ilmastointilaitteet voivat olla kalliita ja kuluttaa paljon energiaa. Viilentävä ilmalämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto, joka tarjoaa tehokasta viilennystä energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Miten viilentävä ilmalämpöpumppu toimii?

Ilmalämpöpumppu siirtää lämpöä sisältä ulos tai ulkoa sisään – riippuen siitä, haluatko lämmittää vai viilentää kotiasi. Viilennystilassa ilmalämpöpumppu ottaa lämpöä pois sisäilmasta ja siirtää sen ulos, jolloin sisäilma jäähtyy. Tämä prosessi on erittäin energiatehokas, eikä ilmalämpöpumpulla viilentäminen maksa kovimpinakaan hellepäivinä 1-2 euroa enempää.

Energiansäästö ja mukavuus

Yksi suurimmista eduista viilentävän ilmalämpöpumpun käytössä on sen energiatehokkuus. Verrattuna perinteisiin ilmastointilaitteisiin, ilmalämpöpumput kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä. Tämä tarkoittaa pienempiä sähkölaskuja ja ympäristöystävällisempää viilennystä. Moderni viilentävä ilmalämpöpumppu on myös hiljainen, joten se ei häiritse arkea melullaan. Se tarjoavat tasaisen ja miellyttävän sisälämpötilan, joka parantaa asumismukavuutta huomattavasti.

Ilmalämpöpumput eivät ainoastaan viilennä kesällä, vaan niitä voidaan käyttää myös lämmitykseen talvella. Tämä tekee niistä monipuolisen valinnan, joka tarjoaa ympärivuotista mukavuutta. Monipuolisuus tulee esiin erityisesti Suomen vaihtelevassa ilmastossa, jossa kesät voivat olla kuumia ja talvet kylmiä. Ilmalämpöpumppu voi auttaa pitämään kotisi mukavana ympäri vuoden. Varsinkin talvipakkasilla ilmalämpöpumpun energiatehokkuus korostuu.Ilmalämpöpumppu viilennykseen – energiatehokkuuden merkitys

Tehokkuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä ilmalämpöpumppua valittaessa. SEER-arvo (Seasonal Energy Efficiency Ratio) kertoo laitteen kausittaisen energiatehokkuuden, ja korkeampi SEER-arvo merkitsee parempaa energiatehokkuutta. Esimerkiksi GREE Amber 25 -ilmalämpöpumpun SEER-arvo on 8,5, mikä tarkoittaa, että se antaa 8,5 kW jäähdytystehoa yhdellä verkosta otetulla kilowatilla. On siis järkevää hankkia ilmalämpöpumppu viilennykseen!


GREE Amber 25 -ilmalämpöpumpun SEER-arvo on 8,5


Energialuokitus, kuten A+++, antaa myös viitteitä laitteen tehokkuudesta ja käyttökustannuksista. Kesähelteillä tehokas ilmalämpöpumppu varmistaa, että kotisi pysyy miellyttävän viileänä ilman pelkoa suuresta sähkönkulutuksesta. Investoimalla energiatehokkaaseen ilmalämpöpumppuun voit säästää merkittävästi sähkölaskuissa talviaikana sekä nauttia viileästä kodista kesähelteillä.

Miksi valita ilmalämpöpumppu viilennykseen?

  • Pitää kodin sisätilojen lämpötilan aina sopivana kesät ja talvet
  • Energiatehokas ratkaisu
  • Toimii hiljaisesti, häiritsemättä arkea
  • Poistaa tehokkaasti kosteutta ilmasta
  • Parantaa sisäilman laatua ilmansuodattimilla
  • Käytännöllinen sekä kesällä että talvella
  • Helppo hallita älyominaisuuksien avulla
  • Sopii erinomaisesti Suomen vaihtelevaan ilmastoon
Koko Suomen kattava Scanvarmin jälleenmyyjäverkosto tarjoaa sinulle räätälöityjä energiaratkaisuja huippuosaajien toimesta.

Laadukkaat GREE:n ilmalämpöpumput viilennykseen

Markkinoilla on useita erinomaisia viilentäviä ilmalämpöpumppumalleja. Scanvarm tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia GREE-ilmalämpöpumppuja, jotka sopivat eri tarpeisiin ja kohteisiin aina omakotitaloista kesämökkeihin.