Siirry pääsisältöön
GREE Fairy -ilmalämpöpumppu olohuoneen seinustalla, oven päällä. Olohuoneessa on harmaata ja mustaa sävyä paljon.

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmalämpöpumppujen suosio lämmitys- ja viilennysratkaisuna kasvaa jatkuvasti. Nämä laitteet tarjoavat paitsi tehokkaan, mutta myös taloudellisesti houkuttelevan tavan ylläpitää mukavaa sisälämpötilaa kotona ja muissa kohteissa. Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus ei olekaan niin suurta, kuin voisi kuvitella.

Ilmalämpöpumput toimivat siirtämällä ulkoilman lämpöä sisätiloihin tai päinvastoin, riippuen siitä, käytetäänkö laitetta lämmitykseen vai viilennykseen. Tämä prosessi on energiatehokas, sillä ilmalämpöpumppu käyttää vain pienen määrän sähköä ulkoilman lämpöenergian hyödyntämiseen. Keskimäärin ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on huomattavasti alhaisempi verrattuna esimerkiksi suorasähkölämmitykseen.

Energiatehokkaan ilmalämpöpumpun sähkönkulutus lämmityskäytössä

Lämmityskaudella ilmalämpöpumput voivat tarjota merkittäviä säästöjä energiankulutuksessa. Esimerkiksi suorasähkölämmitteisessä omakotitalossa, jonka vuotuinen lämpöenergian tarve on 20 000 kWh, voidaan ilmalämpöpumpun avulla puolittaa lämmitykseen tarvittavan sähkön määrä. Valitsemalla laite, joka kattaa puolet talon lämpöenergian tarpeesta keskimääräisellä hyötysuhteella 5, lämmitykseen tarvittavan sähkön määrä laskee 2 000 kWh:iin.

Tämä tarkoittaa suorasähkölämmitteisessä talossa 8 000 kWh:n säästöä vuodessa, mikä voi kääntyä 1 200 euron vuosittaiseksi säästöksi, olettaen että sähkön kokonaishinta siirtokuluineen on 15 senttiä kWh:ta kohden.

Kesällä viilentäminen maksaa noin euron päivässä

Kesäaikana ilmalämpöpumppu toimii viilentäjänä siirtämällä lämmintä sisäilmaa sisätiloista ulos. Kesän aikana viilennykseen käytetty sähkö maksaa tyypillisesti korkeintaan noin euron päivässä, vaikka laite olisi jatkuvasti päällä. Tämä tarkoittaa, että kesän kuumimpien hellepäivien viilennys maksaa kesän aikana muutamia kymmeniä euroja.

Viilentäminen onkin edullisempaa kuin lämmittäminen, sillä usein jo muutaman asteen sisälämpötilan alentaminen riittää saavuttamaan viihtyisän lämpötilan. Ilmalämpöpumppu myös poistaa sisäilmasta kosteutta.

Ilmalämpöpumpun käyttö viilennystilassa koko kesän ajan on suositeltavaa, sillä tasainen ja jatkuva toiminta tekee sisälämpötilasta miellyttävää. On tärkeää muistaa, että ilmalämpöpumpun säännöllinen puhdistus ja huolto varmistavat laitteen tehokkaan toiminnan ja maksimoi säästöt – niin viilennyksessä että lämmityksessä.

Valitse aina laadukas ja tunnettu ilmalämpöpumppumerkki

Kun valitset ilmalämpöpumppua, panosta laadukkaaseen ja energiatehokkaaseen malliin, joka on suunniteltu kestämään pitkään ja vaatimaan vähän huoltoa. Laadukas ilmalämpöpumppu, kuten hinta-laatusuhteeltaan erinomianen GREE, voi kestää jopa 10-15 vuotta, tarjoten luotettavaa lämmitystä ja säästöjä pitkällä aikavälillä.

Scanvarmin jälleenmyyjät kartalla
Koko Suomen kattava Scanvarmin jälleenmyyjäverkosto tarjoaa sinulle räätälöityjä energiaratkaisuja huippuosaajien toimesta.