Siirry pääsisältöön
sykyinen ja lämminhenkinen maisema, jossa on paljon ruskan värjäämiä lehtiä

Maalämpö on energiatehokkain lämmitysmuoto – irtaannu energian hinnanvaihteluista

22.11.2023

Maalämpö on ylivoimaisesta edullisin lämmitysmuoto pitkälle tulevaisuuteen. Se säästää jopa 80 % energiakustannuksissa verrattuna jopa perinteisesti edullisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten sähkölämmitykseen.

Maalämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka hyödyntää maaperään varastoitunutta auringon energiaa. Tämä mahdollistaa suuremman lämmön määrän tuottamisen samalla energiamäärällä. Maalämpöpumppu on tehokkain, ympäristöystävällisin ja pitkäikäisin ratkaisu kodin tai kiinteistön lämmittämiseen.

Maalämpöpumppu on erittäin tehokas lämmitysmuoto ja se jaksaa lämmittää isotkin tilat. Se soveltuu hyvin omakotitaloihin ja taloyhtiöihin. Maalämpöpumppu on helppokäyttöinen eikä vaadi monimutkaisia huoltotoimenpiteitä. Sen avulla voidaan tuottaa myös talon käyttöveden lämmitys.

Mitä energiatehokkuus tarkoittaa?

Eri lämmitysmuodot muuttavat käyttämänsä energian lämmöksi erilaisilla tehokkuuksilla. Energiatehokas lämmitysmuoto tarvitsee vähemmän sähköä tuottaakseen saman määrän energiaa kuin vähemmän energiatehokas lämmitysmuoto.

Maalämpöpumppu tuottaa siis enemmän lämpöä vähemmällä sähkönkulutuksella, mikä johtaa siis pienempiin sähkölaskuihin ja vähäisempiin ympäristövaikutuksiin. Näin saat merkittävää hyötyä itsellesi ja teet ekologisen teon.

Kannattava sijoitus

Maalämpö on kannattava sijoitus, koska se maksaa itsensä takaisin lämmityskustannuksissa saavutettavilla säästöillä pitkällä tähtäimellä. Maalämpö on vakaa ja ennustettava lämmitysmuoto, mikä on tässä epävakaassa maailmantilanteessa helpottavaa. Maalämpöpumpun avulla olet riippumaton sähkönhinnan jatkuvista vaihteluista ja säästät tasaiseen tahtiin sijoittamasi rahat takaisin.  

Maalämpöpumppu voi nostaa myös kiinteistön arvoa, koska energiatehokkaat ratkaisut ovat nykyään suosittuja. Maalämpöpumppu on siis houkutteleva myyntivaltti taloa myytäessä.

Maalämpö on luotettava lämmitysmuoto

Kodit ovat lämmenneet maalämmöllä jo pitkään, ja ne ovat lunastaneet paikkansa luotettavana lämmitysmuotona. Luotettavuus perustuu siihen, että maalämpöpumput hyödyntävät maaperään varastoitunutta energiaa, mikä on vakaampaa ja ennustettavampaa kuin öljyn tai sähkön vaihtelevat hinnat.

Maalämpöpumppujen maahantuojana olemme Scanvarmilla testanneet ja varmistaneet, että tuotteet sopivat Suomen oloihin. Olemme olleet myös mukana laitevalmistajan kanssa kehittämässä juuri Suomen markkinoille sopivia laitteita. Osana pysyvää laadunvarmistusohjelmamme, testaamme valtaosan uusista laitemalleista toimitilojemme yhteyteen rakennetussa testilaboratoriossa.

Energiatehokkain – todistetusti

Motivan laskelmien mukaan kalleimmat energiakustannukset on öljyllä ja sähköllä lämpiävissä kodeissa ja edullisimmat maalämmöllä lämpiävissä. Maalämpöön tarvittava sähkö maksaa vain noin kolmanneksen vuotuisista öljylämmityksen kustannuksista. Säästät siis tuntuvasti energiakustannuksissa.

Motiva teki laskelmat kolmella eri hinta-arviolla sähköstä, fossiilisesta ja uusiutuvasta lämmitysöljystä, kaukolämmöstä ja pelletistä. Esimerkkinä asiaa havainnollistettiin tyypillisillä 1970- ja 1990-luvun öljylämmitteisillä omakotitaloilla, joissa harkittiin lämmitysmuodon vaihtoa.

Kotitalousvähennys on 2250 € per henkilö, joten kaksi henkilöä voi saada yhteensä 4500 €. Nykypäivän poraushinnoilla kahden henkilön kotitalousvähennys kattaa lähes aina koko kaivon/lämmityspiirin kustannukset, joten investoinnin takaisinmaksu ja kokonaishinta pienenee merkittävästi.

alpha innotec sopii suomalaisiin koteihin

Scanvarmin alpha innotecin -maalämpöpumput on tehty juuri Pohjolan oloihin soveltuvaksi, joten ne lämmittävät kotisi kovillakin pakkasilla. Saksalaisen merkin mallistosta löytyy sekä on-off- että invertteriohjattuja maalämpöpumppuja. Invertteriohjattujen maalämpöpumppujen mallisto on yksi markkinoiden laajimmista.

Maalämpöpumpun hankkiminen kannattaa – sijoita tulevaisuuteesi!

Maalämpö on energiatehokkain lämmitysmuoto – irtaannu energian hinnanvaihteluista

Kaipaatko apua valintaan tai haluatko jättää tarjouspyynnön?

Ota yhteyttä