Sikatila säästää edistyksellisellä maalämpöratkaisulla

referenssi-Heikkilän-sikatila-alpha-innotec-maalämpöpumppu-scanvarm

Tila, joka löysi tavan säästää kymmeniä tuhansia vuodessa

Suuri sikala valjasti lietteen energialähteeksi

Heikkilän sikatila Turun lähiseudulla Ruskolla on Suomen suurimpia sikaloita. 132 vuotta vanhalla tilalla on hiljattain uudistettu lämpöpumppujärjestelmä ja saatu sen avulla kymmenien tuhansien eurojen säästöt vuodessa.

Energiaratkaisuna lämpöpumppu

Timo Heikkilä on sukutilansa viidennen polven yrittäjä, innovatiivinen ja teknisesti hyvin edistyksellinen visionääri. ”Uudistimme lämpöpumppujärjestelmämme vuonna 2014 ja se palvelee entiseen tapaan myös tilan muita erityistarpeita, kuten hajuhaittoja. Keräämme uudella järjestelmällä tehokkaasti talteen sikalan prosesseissa syntyvää lämpöä ja katamme tänä päivänä lietteen lämpöenergialla jopa 90 % sikalan energiatarpeesta. Sikalassa käytetään paljon lattialämmitystä, jossa lämpöpumppujärjestelmän hyötysuhde on korkea.”

Merkittävästi pienemmät hajuhaitat

”Lantakourujen viilentäminen laskee merkittävästi ammoniakin määrää ilmassa ja hajuhaitat ovat sen ansiosta pienentyneet. Ilmanlaadun paraneminen hyödyttää sikojen lisäksi myös eläintenhoitajia sekä sikalan ympäristöä. Samalla ilmastoinnin määrää on voitu pienentää ja sekin on tuonut säästöä kustannuksiin.”

Scanvarm toimitti alpha innotecin luotettavat laitteet

Scanvarm Oy Ab:n maahantuoma alpha innotec on yksi markkinoiden parhaista lämpöpumpuista. Suunnitteluvaiheessa päädyttiin tähän luotettavaan merkkiin paitsi hyvien teknisten ominaisuuksien vuoksi, myös siksi, että maahantuoja pystyi toimittamaan suuren tehon pumppuja nopeasti, hyvillä ominaisuuksilla, joustavasti ja ammattitaitoisen jälleenmyyjän kautta. Sikalassa on kolme lämpöpumppua ja niillä tehoa yhteensä yli 386kW. Lietteen lämpötilaa hyödyntäen teho nousee järjestelmässä n. 480kW:iin. Hyötysuhde on n. 4. Heikkilän sikatila on yksi Suomen suurimmista alpha innotec -pumpuilla tehdyistä kohteista.

alpha-innotec-maalämpöpumput-scanvarm

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumpulla lämmität mahdollisimman halvalla ja ympäristöä säästäen. Se sopii sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin.

Valikko