Usein kysytyt kysymykset

1. Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä.

Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kiertävää kylmäainetta.

Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään, jolloin se sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa se nesteytetään, ja tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta.

Hyöty saavutetaan siitä, että tämän koko prosessin pyörittämiseen kuluu vain noin neljännesosa sähköenergiaa verrattuna siihen, minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana.

2. Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse?

Ilmalämpöpumpun asennus on ammattimiehen työtä. Asennukseen liittyy myös luvanvaraisuuksia, kuten kylmäaineiden käsittelyssä sekä sähkömääräyksistä. Myös vastuukysymykset on syytä ottaa huomioon. Lue lisää asennuspalveluista.

3. Riittääkö ilmalämpöpumppu pienen tilan (mökki, varasto, autotalli) ainoaksi lämmitysjärjestelmäksi?

Ilmalämpöpumppu on aina lisälämmönlähde. Kovalla pakkasella tulee tilassa olla toinen lämmönlähde, joka tuottaa tarvittavan lisälämmön, kun ilmalämpöpumpun teho ei yksin riitä.

4. Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu toimii kuten ilmalämpöpumppu (kts. yllä), mutta lämpöenergia siirretään lämmönvaihtimessa kylmäaineesta rakennuksen lämmitysvesikiertoon.

5. Kannattaako ilmalämpöpumppu pitää kokoajan päällä vai sammuttaa kun ei ole tarvetta, tai kun on kova pakkanen?

Scanvarmin ilmalämpöpumput voivat olla käytössä ympäri vuoden. Kompressori pysyy lämpimänä kovallakin pakkasella, mutta laitteen tuottama hyötysuhde pienenee kovilla pakkasilla.

6. Voiko ilmalämpöpumpun asentaa kerrostaloasuntoon?

Ilmalämpöpumpun voi asentaa kerrostaloasuntoon, jos asuntoon kuuluu parveke. Tarkemmat ohjeet löydät klikkaamalla tästä.

Valikko