Miten valita paras maalämpöpumppu?

Maalämpö on vakiinnuttanut asemansa lämmitysmuotoja valittaessa. Yli puolet uusien omakotitalojen rakentajista valitsee lämmitysmuodoksi maalämmön. Maalämpöpumppu käyttää hyväksi maahan sitoutunutta auringon energiaa. Se on huoleton tapa lämmittää ja samalla säästää lämmityskustannuksissa jopa 80%.
alpha innotec SW maalämpöpumppu WWS Nathan Porakaivo Aurinkolämpö Aurinkosähkö

Maalämpöpumpun valinta

Maalämpöä harkittaessa ajatellaan usein virheellisesti, ettei pienempiin taloihin kannata laittaa maalämpöä. Tämä on kuitenkin vanhentunut käsitys, koska tuotekehitys mahdollistaa sen käytön pienemmissäkin taloissa kustannustehokkaasti.

Maalämpöpumppua valittaessa olennaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Kiinteistön koko ja maantieteellinen sijainti
 • Tontin koko
 • Kiinteistön ikä
 • Kiinteistön energiantarve
 • Mahdolliset toivomasi lisäominaisuudet

Maalämpöpumppu soveltuu kaikkiin kiinteistöihin ja oikein valittu järjestelmäratkaisu on hyvin pitkäikäinen investointi. Maalämmön etuja ovat sen energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Asiantuntijamme auttavat mielellään valinnassa, jotta saamme kiinteistöösi kestävän ratkaisun.

Pyydä lämpöpumpuista ratkaisuehdotus!

Pyydä lämpöpumpuista ratkaisuehdotus!

Omakotitaloon

Pyydä lähintä Scanvarm-jälleenmyyjää tekemään lämpökatselmus ja ratkaisuehdotus kiinteistöösi täyttämällä alla oleva lomake.

Voit myös olla suoraan yhteydessä lähelläsi sijaitsevaan jälleenmyyjäämme. Jälleenmyyjä pystyy palvelemaan sinua kaikissa laitteen valintaan, asennukseen, asennuspaikkaan, hintoihin ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

  Olen kiinnostunut

  Suuret kiinteistöt

  Jätä yhteydenottopyyntö suuriin kiinteistöihin erikoistuneelle tiimillemme. Etsimme sopivan asennuskumppanin ja olemme sinuun yhteydessä!

   Invertteriohjaus säästää lämmityskustannuksissa ja pidentää järjestelmän käyttöikää

   Invertteriohjattu maalämpöpumppu säätää tehoa portaattomasti aina tarpeen mukaan.

   Invertteriohjauksen avulla saavutat hyvän energiatehokkuuden sekä tasaisemman lämmityksen. Pienen käynnistysvirran takia invertteriohjaus sopii kiinteistöihin, joissa korkea käynnistysvirta saattaa aiheuttaa häiriöitä tai sähkön suhteen on rajoituksia.

   Säästät, kun laitteen käyttöikä pitenee, etkä tarvitse lämmityspuolen vesivaraajaa.

   alpha innotec V-line logo

   Invertteriohjatut maalämpöpumput tunnistat V-line merkinnästä

   Mistä muodostuu maalämpöpumpun hinta?

   Maalämpöpumpulla tuotettu energia (kWh-hinta) on tutkitusti halvin tapa tuottaa lämpöä ja lämmintä käyttövettä kiinteistöön.

   Maalämpöratkaisun hinta koostuu maalämpöpumpusta, keruupiiristä, asennuksesta ja asennustarvikkeista.

   Pelkän maalämpöpumpun osuus hinnasta on alle puolet. Kotitalousvähennystä saa vanhan järjestelmän purusta, kaivon porauksesta sekä järjestelmän asennukseen liittyvistä töistä. Kahden henkilön taloudessa säästö kotitalousvähennyksien takia voi olla jopa 4800€.

   Takaisinmaksuaika

   Maalämpöpumppujärjestelmää hankittaessa puhutaan paljon takaisinmaksuajasta. Hyvin monesti pientaloissa aika, jolloin järjestelmä maksaa itsensä takaisin säästöinä, on 7-12 vuotta. Tarkka aika riippuu vanhan järjestelmän kulutuksesta verrattuna maalämpöön ja ostoenergian kustannuksista.

   Maalämpö käyttää toimiakseen sähköä, jonka hinta ei Suomessa ole paljon muuttunut. Tällöin voidaan ajatella, että ostoenergian hinta lämpöpumpulle on aikalailla sama myös 10 vuoden päästä. Jos tätä verrataan vaikka öljyn hinnan muutoksiin, tilanne on hyvin erilainen.

   Maalämpöpumppujärjestelmän hankintaan on saatavilla myös erilaisia rahoitusmahdollisuuksia, jolloin investointia voidaan maksaa takaisin vaikka toteutuneilla säästöillä.

   Maalämpö on ympäristöystävällinen valinta

   Maalämpöjärjestelmään sijoittaminen on ympäristöä säästävä teko. Se on myös pitkäaikainen sijoitus ja yleisesti puhutaankin, että maalämpöpumpun elinkaari on parhaimmillaan yli 20 vuotta.

   Monet maalämpöpumput ovat jo nyt valmiita myös tulevaisuuden haasteisiin. Ne voidaan liittää aurinkosähköön tai älykkäisiin sähköverkkoihin (Smart Grid). Tällöin niiden energiatehokkuus ja säästöt voidaan optimoida myös tulevaisuudessa.

   Näytä kaikki tuotteet Pieniin kiinteistöihin Isoihin kiinteistöihin
   alpha-innotec-PWZS-maalämpöpumppu-Invertteri-v-line-scanvarm

   Alpha Innotec PWZSV Nordic Inverter

   Suosittu

   Invertteriohjattuja ilma-vesilämpöpumppuja on ollut markkinoilla jo pitkään. Nyt tämän ohjaustavan hyötyjä voidaan hyödyntää myös maalämp...

   Alpha Innotec SWC alterra maalämpöpumppu

   Alpha innotec SWC alterra

   Alpha innotec SWC alterra-sarjaa on saatavana 4,7kW:sta aina 18,6kW:iin asti.

   Alpha innotec SWCV alterra Inverter

   SWCV alterra Inverter-sarjan maalämpöpumput (1,5-17kW)

   Alpha Innotec SWC alterra maalämpöpumppu

   Alpha innotec SW alterra Plus

   SW alterra Plus-sarjan maalämpöpumput (22,35-29,60kW)

   alpha-innotec-sw-maalämpöpumppu-scanvarm

   Alpha innotec SW alterra

   Alpha innotecin SW-sarja on todella kompakti lämpöpumppu. Sitä on saatavilla 4,7kW:sta aina 18,6kW:iin asti.

   alpha-innotec-SWP1-SWP2-maalämpöpumppu-maalämpöpumput-kiinteistöihin-scanvarm

   Alpha innotec SWP

   Alpha innotec SWP- kiinteistölämpöpumppuja on saatavilla 27,5 kW:sta aina 107,5 kW:iin asti.

   alphainnotec PWZSV maalämpöpumppu

   Alpha innotec PWZS Nordic

   Alpha innotec PWZS Nordic maalämpöpumppu on saatavilla kolmella eri lämmitysteholla: 6,11 kW, 7,11 kW ja 9,34 kW. Lämpöpumppu on kompakti...

   Valikko