Siirry pääsisältöön
Vektorikuva omakotitalosta, jossa näkyy alakerrassa maalämpöpumpun yksikkö.

Maalämpöpumppu ja aurinkopaneelit – täydellinen yhdistelmä kotisi energiaratkaisuksi

Maalämpöpumppu ja aurinkopaneelit tarjoavat kotitalouksille tehokkaan ja ympäristöystävällisen tavan tuottaa energiaa. Yhdistelmä mahdollistaa sähköenergian tuotannon aurinkoenergiasta ja lämmityksen maalämmöllä, mikä vähentää sekä energian että ylläpidon kustannuksia.

Maalämpöpumppu ja aurinkopaneelit toimivat myös yhdessä

Aurinkopaneelit muuttavat auringon säteilyn tehokkaasti sähköksi, jota voidaan käyttää monipuolisesti kodin sähkölaitteissa tai esimerkiksi sähköauton lataamiseen. Kun tämä yhdistetään maalämpöpumpun kanssa, sähköenergian käyttö tehostuu erityisesti rakennuksen lämmittämisessä ja käyttöveden lämmityksessä. Maalämpöpumpun korkea hyötysuhde parantaa edelleen aurinkoenergian hyödyntämistä.


Aurinkoenergia tarjoaa maalämpöpumpulle sähköä juuri silloin, kun auringonvaloa on runsaasti. Tämä maksimoi järjestelmän tehokkuuden.


Maalämpöpumppu ja aurinkopaneelit yhdessä tarjoavat myös paremman riippumattomuuden energianhankinnassa. Aurinkoenergia tarjoaa maalämpöpumpulle sähköä juuri silloin, kun auringonvaloa on runsaasti. Tämä maksimoi järjestelmän tehokkuuden.

Älykäs energianohjaus kotitalouksille

Aurinkopaneelien tuottama sähkö hyödynnetään aina automaattisesti saatavuuden mukaan. Lisätehokkuutta voidaan saavuttaa ilmoittamalla maalämpöpumpulle parhaat ajankohdat kodin tai käyttöveden lämmittämiselle. Tämä tarkoittaa, että aurinkopaneelit ja maalämpöpumppu kommunikoivat keskenään aurinkosähköjärjestelmän invertterin kautta, mikä mahdollistaa energiankäytön optimoinnin.

Järjestelmän älykäs ohjaus varmistaa, että energiaa ei kulu turhaan ja että sitä käytetään tehokkaasti. Tämä lisää taloudellisuutta ja ekologisuutta.

Optimaalinen käyttöveden lämmitys

Ideaalitilanteessa käyttövettä lämmitetään eniten silloin, kun aurinkoenergiaa on eniten saatavilla. Tämä voi siirtää käyttövesisäiliön lämmitystarpeet pääasiassa aurinkoisiin hetkiin, jolloin energiaa on runsaasti saatavilla ilmaiseksi. Tämä tehostaa maaperästä siirretyn energian hyödyntämistä.


Ideaalitilanteessa käyttövettä lämmitetään eniten silloin, kun aurinkoenergiaa on eniten saatavilla.


Aurinkoenergialla lämmitettävä käyttövesi ei ainoastaan säästä energiaa, vaan on myös ympäristöystävällistä, sillä se vähentää fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja alentaa energiakustannuksia.

Tehokkaat ja yksinkertaiset ratkaisut energianhallintaan

Scanvarmin maahantuomat maalämpöpumput mahdollistavat käyttöveden lämmityksen ajoittamisen aurinkosähkön tuotannon mukaan yksinkertaisella kytkennällä. Samoin lämmitysverkoston lämmittäminen voidaan optimoida, jos verkostossa on tarvittavat puskurivaraajat ja anturit.

Scanoffice Groupin ja Scanvarmin jälleenmyyjät ovat valmiita auttamaan sinua alpha innotec -maalämpöpumpun ja aurinkopaneelien yhdistelmän osalta, näin varmistaen niiden parhaimman toiminnan. Scanofficen jälleenmyyjät puolestaan ovat valmiita neuvomaan sinua Mitsubishi Electric Geodan -maalämpöpumppujen ja aurinkopaneelien yhdistelmän osalta.

Maalämpöpumppu ja aurinkopaneelit

Kaipaatko apua valintaan tai haluatko jättää tarjouspyynnön?

Ota yhteyttä