Maalämpöpumput pientaloihin

AIT Deutschland ja alpha innotec-lämpöpumput

AIT Deutschlandin valmistamat alpha innotec-lämpöpumput ovat alansa huippua. AIT Deutschland on Euroopan johtavia lämpöpumppuvalmistajia ja useista heidän innovaatioistaan on tullut alan standardeja. Tehdas sijaitsee lähellä Kulmbachia, Kasendorfissa Saksassa.

Vaikka tehdas pystyy tuottamaan yli 50 000 lämpöpumppua vuodessa, niin lämpöpumput eivät ole massatuotteita. Tuotteiden takana on alan johtavaa insinööri- ja kehitystyötä. Tuotteiden valmistuksessa kaikki perustuu perusteelliseen käsityöhön.

Jokainen lämpöpumppu on 100% testattu tehtaalla. Tuotantolinjalla on useita erillisiä testausvaiheita ja lämpöpumppu testataan myös täydellisenä pakettina. Lisäksi laitteet testaa säännöllisesti ulkopuolinen taho. Tämä testaus tuo aina huippuarvosanat!

Tehtaalla työskentelee n. 450 alan ammattilaista ja tuotekehitystä tehdään jatkuvasti, myös eri markkinoille kohdennetusti. 

Invertteriohjattujen maalämpöpumppujen vallankumous

Alpha innotecin mallisto laajenee edelleen. Scanvarm tarjoaa nyt alpha innotecin kanssa markkinoiden laajimman maalämpöpumppuvalikoiman lisäksi markkinoiden laajimman invertteriohjattujen maalämpöpumppujen sarjan. Tämä sarja tunnetaan jatkossa V-line merkinnästä.

Mukautuvat invertteriohjatut maalämpöpumput valtaavat alaa

Tällä hetkellä yli 35% kaikista myydyistä alpha innotecin maalämpöpumpuista on invertteriohjattuja. Invertteritekniikan hyötyjä ovat hyvä vuosihyötysuhde (SCOP), mukautuminen lämmitystarpeeseen, mitoittamisen helppous sekä mahdollisuus mitoittaa laite täydelle tehontarpeelle niin, ettei sähkövastusta tarvitse käyttää ollenkaan lisälämmön tuottoon. Lämmitykseen mahdollisesti tulevasta puskurivaraajastakin voidaan monissa kohteissa luopua.

Alpha innotecin tuotevalikoimassa on kaksi mallisarjaa, joista molemmista löytyy neljä eri teholuokkiin kuuluvaa invertterilämpöpumppua. Kokonaisuudessaan tehojakauma on todella vaikuttava: 1,25-17,20 kW.

Maalämpöpumppujen toiminnassa törmätään usein ns. pätkäkäyntiin. Se tarkoittaa sitä, että kompressori käynnistyy ja sammuu useita kertoja päivän aikana. Tämä saattaa johtua väärästä mitoituksesta tai siitä, että lämmitysverkoston vesitilavuus on liian pieni koneen tehoihin nähden. Pätkäkäynti ei ole lämpöpumpulle hyvä asia.

Invertteriohjatut maalämpöpumput on helppo mitoittaa niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Mikäli koko laitteen tehoa ei tarvita juuri sillä hetkellä, niin laite automaattisesti pudottaa tehoaan alaspäin ja pyrkki pitämään lämmön tasaisena. Jos kohteen lämmitettävä pinta-ala kasvaa, voidaan sekin huomioida jo lämpöpumppua valittaessa ilman, että se aiheuttaa kyseistä pätkäkäyntiä.

Kaikki alpha innotecin maalämpöpumput ovat aurinkosähkö- ja smart grid -valmiita ja niissä on kattava etähallinta aina vakiona, ilman erillistä kustannusta.