Miten valita paras ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppuja ostetaan paljon, koska sen avulla säästät lämmityskuluistasi jopa 40 %. Ilmalämpöpumpuilla lämmitetään koteja, kesämökkejä, yrityksien liiketiloja, varastoja, sekä lukuisia muita rakennuksia.

Kesäisin ilmalämpöpumppu sopii myös viilennykseen. Ilmalämpöpumppu kannattaa valita huolellisesti, koska valinta riippuu monesta asiasta – asennuskohteesta ja siitä, mitä lämpöpumpulla tavoitellaan.

Gree Amber ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö omakotitalon ulkoseinällä

Ilmalämpöpumpun valinta

Mihin tarkoitukseen olette hankkimassa lämpöpumppua? Hankitteko lämpöpumpun alentamaan nykyisen lämmitysmuodon kustannuksia vai uusitaanko koko lämmitysjärjestelmä ja käyttöveden tuotto?

Ilmalämpöpumppua valittaessa olennaisia tietoja ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Asunnon koko
 • Lämmön tarve
 • Talon energialuokka
 • Asunnon pohjapiirrustus
 • Tilojen avaruus

Pyydä lämpöpumpuista ratkaisuehdotus!

Ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua löytämään kiinteistösi tarpeisiin parhaan laitteen.

Pyydä lämpöpumpuista ratkaisuehdotus!

Omakotitaloon

Pyydä lähintä Scanvarm-jälleenmyyjää tekemään lämpökatselmus ja ratkaisuehdotus kiinteistöösi täyttämällä alla oleva lomake.

Voit myös olla suoraan yhteydessä lähelläsi sijaitsevaan jälleenmyyjäämme. Jälleenmyyjä pystyy palvelemaan sinua kaikissa laitteen valintaan, asennukseen, asennuspaikkaan, hintoihin ja rahoitukseen liittyvissä asioissa.

  Olen kiinnostunut

  Suuret kiinteistöt

  Jätä yhteydenottopyyntö suuriin kiinteistöihin erikoistuneelle tiimillemme. Etsimme sopivan asennuskumppanin ja olemme sinuun yhteydessä!

   Miten valitsette teille parhaan ilmalämpöpumpun?

   Jos haluatte alentaa nykyisen lämmitysmuodon kustannuksia, ilmalämpöpumppu on tehokas ja investoinniltaan maltillinen vaihtoehto. Parhaiten kiinteistöön sopivan ilmalämpöpumpun saat, kun teet päätöksen yhdessä ammattilaisen kanssa.

   Ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttaa asunnon koko ja lämmön tarve. Isompaan asuntoon tarvitaan tehokkaampi laite, pienempään riittää vähempitehoinen. Valintaan vaikuttaa myös asunnon pohjapiirustus. Se, miten avara tai sokkeloinen pohjapiirustus on, vaikuttaa myös hyvin paljon siihen, mihin paikkaan sisäyksikkö on paras sijoittaa asunnossa.

   Ilmalämpöpumpun mitoitus

   Ilmalämpöpumppu mitoitetaan parhaiten siten, että saadaan pitkiä käyntijaksoja heti kuin lämmityskausi alkaa, ja aivan kylmimpinä aikoina olemassa oleva lämmitysjärjestelmä tukee ilmalämpöpumppua lämmityksessä.

   Hyvin usein on suositeltavaa, että asiakas pyytää asennusliikkeen paikan päälle katsomaan, mikä on juuri kyseiseen taloon paras ilmalämpöpumppu ja mihin se tulisi sijoittaa asunnossa suurimman mahdollisen hyödyn saamiseksi.

   Mitkä ovat ilmalämpöpumpun energiatehokkuus ja takaisinmaksuaika?

   Ilmalämpöpumpun hinta perusasennuksella liikkuu kahdentuhannen euron molemmin puolin riippuen mallista. Miten lasketaan takaisinmaksuaika tämän hintaluokan ilmalämpöpumpussa?

   Parhaat A+++ lämpöpumput ovat SCOP 5.1 tai hieman enemmän. SCOP-arvo, joka annetaan ilmalämpöpumpuille, on energiatehokkuus mitattuna koko vuoden ajalta (Seasonal Coefficient Of Preformance). SCOP 5.1 tarkoittaa, että jos lämpöpumppuun syötetään 1 kW sähköä, niin lämpöpumppu tuottaa 5.1kW lämpöä.

   SCOP-arvo perustuu Keski-Euroopassa tehtyihin mittauksiin eivätkä siten täysin vastaa meidän kylmiä olosuhteitamme. Kaikki valmistajat ovat velvoitettuja ilmoittamaan Keski-Euroopan mitta-arvot. Koneille on myös olemassa Pohjois-Eurooppaan soveltuva SCOP-testi, mutta harvat valmistajat ilmoittavat tai tekevät tämän. Pohjois-Euroopan SCOP-arvo on yleensä noin 3-4 riippuen koneesta.

   Jos lasketaan takaisinmaksuaika talolle, joka kuluttaa noin 20000 kWh vuodessa lämmitykseen siten, että ilmalämpöpumppu kattaa noin puolet lämmitystarpeesta ja ilmalämpöpumpun SCOP on 3.5. saadaan 10000kWh/3.5 = 2857 kWh, eli noin 7000 kWh säästöt vuodessa. Tässä teoreettisessa esimerkissä ilmalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin noin kolmessa vuodessa tämän päivän sähköhinnoilla (10 c/kWh) sisältäen siirtomaksut ja verot.

   Näytä kaikki tuotteet Pieniin kiinteistöihin Isoihin kiinteistöihin

   Fairy-ilmalämpöpumppu

   Uutuus

   Gree Fairy -ilmalämpöpumppu on sekä ympäristöystävällinen että erittäin tehokas. Kauniisti muotoiltu, vaa...

   Amber-ilmalämpöpumppu

   Suosittu

   Gree Amber on sekä ympäristöystävällinen että erittäin tehokas ilmalämpöpumppu sekä lämmitykseen että viilennykseen.

   Multi-Split -ilmalämpöpumppu

   Gree Multi-Split sopii erityisen hyvin sellaisten kotien jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen, joissa on kaksi kerrosta tai huonei...

   Console -ilmalämpöpumppu

   Gree Console -ilmalämpöpumppu on tyylikäs, seinää vasten ja lattianrajaan sijoitettava lämmitys- ja viilennyslaite. Se sopii ka...

   Deluxe Plus Nordic -ilmalämpöpumppu

   Uutuus

   Erityisesti Pohjolan olosuhteisiin suunniteltu LG Deluxe Plus -ilmalämpöpumppu sopii erinomaisesti sekä lämmitykseen että viilennykseen. ...

   Prestige Plus Nordic -ilmalämpöpumppu

   Uutuus

   Korkeinta mahdollista energiatehokkuusluokkaa A+++ edustava LG Prestige Plus -ilmalämpöpumppu pitää kodin sisäilman raikkaan viileänä kes...

   U-Match sivulta puhaltava ilmalämpöpumppu

   Gree U-Match -sarjan kattoon asennettavat sivulta puhaltavat mallit viilentävät tehokkaasti ja miellyttävästi niin toimistotila...

   U-Match kattokasetti -ilmalämpöpumppu

   Gree U-Match -sarjan kattokasetit viilentävät tehokkaasti ja miellyttävästi toimistotilat, liiketilat, ravintolat ja kokoustila...

   Shark-ilmastointilaite

   Uutuus

   Gree Shark – Virkistävä ajoneuvojen ilmastointilaite. Tyylikäs Shark ilmastointilaite viilentää tehokkaasti suurenkin matkailuauton...

   Fresh Wind -ilmalämpöpumppu

   Gree Fresh Wind on lattialla seisova ”tornimallinen” ilmalämpöpumppu. Fresh Wind viilentää sekä lämmittää tilat, joissa tehontarve on suu...

   Valikko