Asennukseen kuuluvat kylmä- ja sähkötyöt ovat luvanvaraista toimintaa. Ilmaämpöpumppuja ei tule asentaa itse eikä asennuttaa luvattomilla yrittäjillä.

Luvaton asennus vaarantaa maahantuojan myöntämän takuun ja kotivakuutuksen tarjoaman turvan.

Ilmalämpöpumppuja saa pääsääntöisesti asentaa vain tarvittavat luvat omaava yritys ja asentaja. Näiden yritysten tiedot löydät Tukesin toiminnanharjoittajat-rekisteristä. Tiedot pätevistä asentajista löytyy Tukesin kylmäalan pätevyysrekisteristä.

Koska Ilmalämpöpumpun asentamiseen vaaditaan voimassa olevia kylmäainelupia, on sen myyminen ilman asennusta kiellettyä. Netistä tai rautakaupasta myytävän pumpun yhteyteen pitää tarjota mukaan asennus tai muuten varmistua siitä, että asennuksen suorittaa pätevöity henkilö ja asennusliike.

Asianmukaisesti toimiva yritys täyttää yhdessä asiakkaan kanssa Suomen Ympäristökeskuksen ilmoituslomakkeen pätevöidyn asennusliikkeen käyttämisestä.


Scanvarm huolehtii jälleenmyyjiensä ammattitaidosta

Scanoffice Groupiin kuuluva Scanvarm huolehtii aktiivisesti jälleenmyyjiensä ammattitaidosta erilaisilla ja monipuolisilla, käytännönläheisillä koulutuksilla. Loppuasiakas voi näin varmistua siitä, että Scanvarmin maahantuotujen laitteiden asennuksen suorittaa pätevä ammattilainen.

Scanvarmin toimintatapaan kuuluu jälleenmyyjien tukeminen. Yritys tarjoaakin hyvin erilaisia koulutuksia jälleenmyyjille esimerkiksi myyntiin, huoltoihin ja asennuksiin liittyen. Scanvarm tarvittaessa myös räätälöi koulutuksia asiakkaiden tarpeiden mukaan.