Maalämpöpumput kiinteistöihin

Maalämpöpumput kaikkiin kohteisiin!

Maalämpöpumput ovat yleistyneet viime vuosina varsin nopeasti myös suurempien kiinteistöjen lämmönlähteenä. Suuritehoisia maalämpöpumppuja asennetaan tänä vuonna Suomessa jo yli 1000:n kiinteistöön. Laitteisto voidaan ottaa käyttöön yhtä lailla uusissa rakennuksissa tai vanhemmissa kiinteistöissä, jossa halutaan siirtyä nykyaikaiseen energiapihiin lämmitysmuotoon.

Kiinteistömaalämpöpumppukohteita ovat esimerkiksi kerrostalot, rivitalot, toimitilakiinteistöt, teollisuushallit, logistiikkarakennukset, liiketilat, kirkot ja oikeastaan kaiken tyyppiset suuremmat kiinteistöt mukaan lukien mm. uimahallit ja liikuntakeskukset.

Kiinteistömaalämpöpumput ottavat lämpöenergian yleisimmin maaperästä mutta lämpö voidaan ottaa myös vesistöstä, rakennuksen poistoilmasta tai teollisuuskohteissa esimerkiksi prosessivedestä.

Edistyksellisissä saksalaisissa Alpha InnoTec maalämpöpumpuissa on vakiona etäohjaus ja valvonta. Lämpöpumput on liitettävissä myös BACnet kiinteistöautomaatio-ohjaukseen. Näin lämmitysjärjestelmä on seurattavissa ja ohjattavissa mistä ja milloin tahansa.

Lämmitysjärjestelmän energiatehokkuus saadaan etäohjauksella säädettyä ja optimoitua helposti. Mahdollisista häiriötilanteista saadaan tieto heti ja näin laitteen kustannustehokas toiminta saadaan palautettua mahdollisimman nopeasti.

Maalämpöjärjestelmä tuottaa toivotun energiansäästön vain oikein mitoitettuna, asennettuna ja huollettuna. Laitteisto kannattaa hankkia ammattiliikkeestä, joka ottaa kokonaisvastuun aina urakoinnista laitteiston käytön ylläpitovalvontaan. Maalämpöratkaisu nostaa välittömästi kiinteistön arvoa ja tuo energiasäästöinä investoinnin nopeasti takaisin.