Maalämmöllä 70 prosentin säästöt

Vanilijanvaalea omakotitalo ja sen etupiha Suomalaisessa kesämaisemassa

Unelmiensa taloon muuttanut nuori perhe sai maalämmöllä 70 %:n säästöt!

”Pääsimme eroon isoista sähkölaskuista ja vanha talomme voi hyvin.”

Viialalaiset Tuukka ja Riikka Oinas hankkivat unelmiensa talon joulukuussa 2014. Vanha maatilan vuonna 1903 rakennettu kaunis päärakennus piharakennuksineen oli Oinaan pariskunnan pitkäaikainen haave. ”Asuimme aiemmin alle kymmenen vuotta sitten itse rakentamassamme omakotitalossa, mutta jo pitkään olimme unelmoineet vanhasta ja tunnelmallisesta talosta viisihenkisen perheemme kodiksi. Tämä upea rakennus tuli huutokaupattavaksi ja suureksi onneksemme se päätyi meille. Täällä on lasten tilaa temmeltää ja me olemme löytäneet elinikäisen kodin itsellemme. Ja mikä parasta, saimme jäädä omille synnyinseuduillemme Viialaan asumaan.”

Maalämmöstä energiaa koko talon tarpeisiin

”Vanhassa talossa on paljon lämpöhukkaa. Monen sadan euron kuukausittaiset sähkölaskut hirvittivät ja meille oli heti selvää, että lämmitysjärjestelmä oli uusittava”, toteaa talon isäntä. ” Tuttavapiirisäämme oli paljon hyviä kokemuksia maalämmöstä, joten siihen oli helppo päätyä myös siksi.”

”Vietimme pari kuukautta eri vaihtoehtoihin perehtyen ja pyysimme tarjousta kuudesta eri laitevaihtoehdosta. Alpha innotecin maalämpöpumppu erottui selvästi eri vertailuissa ja onneksemme löytyi myös paikallinen jälleenmyyjä, joka edusti tätä merkkiä. Alpha innotecin lämpöpumpussa oli kaikki tarpeellinen yhdessä paketissa, eikä investoinnin hintaan näin ollen tullut yllätyksiä.” Ilmaista, vakiona olevaa etähallintaa, pariskunta ei ole vielä valjastanut käyttöön, mutta senkin aika tulee vielä.

Täysin huoleton ratkaisu ja 70 %:n säästöt

Oinaan pariskunta löysi näin kustannustehokkaan ratkaisun, joka hoitaa koko 200-neliöisen talon energiatarpeen. ”Laite on hiljainen, jakaa tasaista lämpöä koko taloon, eikä pattereita tarvitse säädellä. Nyt saa pitää ikkunoita auki ja nauttia raittiista ilmasta vailla huolen häivää. Matkallekin voimme lähteä ja antaa lämpöpumpun pitää kotimme lämpimänä”, kiittelee talon emäntä Riikka. Vanhan talon hyvinvointi on Oinaan pariskunnalle sydämen asia ja maalämpö oli siinäkin mielessä paras mahdollinen ratkaisu.

”Tämä vanha rakennus on unelmiemme täyttymys ja hankittu koko loppuelämän kodiksemme.”

alpha-innotec-maalämpöpumput-scanvarm

Maalämpöpumput

Maalämpöpumpulla lämmität mahdollisimman halvalla ja ympäristöä säästäen. Se sopii sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin.

Valikko